Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El prestigiós quartet de saxòfons Kebyart Ensemble, a l'Auditori Josep Carreras

El proper divendres 2 de març,a les 21h, oferiran un concert que tindrà com a eix central la música polifònica lligada a París

L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà divendres un concert de saxòfons de Keybart Ensemble L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà divendres un concert de saxòfons de Keybart Ensemble CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Febrer 2018 10:20

La ciutat de París ha estat sempre punt de trobada de compositors, músics i artistes. Ja en els segles XII i XIII la primera música polifònica occidental de Léonin i Pérotin feia ressonar la catedral de Notre Dame i, fins avui en dia, en què compositors d'arreu del món conviuen en els prestigiosos centres musicals de la ciutat, com el cas del reusenc Joan Magrané.

Precisament l'eix central d'aquest concert de saxòfons de Keybart Ensemble, que tindrà lloc el proper 2 de març a les 21.00 h a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, seran els salts traçats entre els inicis i el present de la música polifònica lligada a París. La música de l'anomenada Escola de Notre Dame serà el fil conductor, actuant de lligam als orígens després de cadascuna de les aproximacions al passat més immediat. La música de Léonin i Pérotin, intercalada en el programa, traslladarà el públic d'una obra a la següent.

El nucli del programa comença amb XAS (1987), el quartet de saxòfons de Iannis Xenakis. Aquest compositor i arquitecte d'ascendència grega es va instal·lar a París, on va treballar i ensenyar. Seguiran amb l'obra Vue sur les Jardins Interdits (1973), escrita a la memòria de Bruna Maderna. El seu autor, el belga Henri Pousseur, va exercir de docent en el centre d'investigació sonora IRCAM.

Aleksandr Glazunov va ser un compositor rus que durant el seu trasllat a la capital francesa va descobrir el saxòfon. Va quedar tan fascinat que per a aquest instrument va escriure un concert i un quartet. Del Quatuor pour saxophones op. 109 (1932) el públic assistent escoltarà l'últim moviment, 'Finale'. A continuació, la interpretació dels 'Estris de llum' (2017) de Joan Magrané ens farà viatjar a l'actualitat més recent. Encarregada per Kebyart Ensemble, el compositor reusenc es va inspirar en els versos de l'escriptor balear Jaume Pons Alorda. Va ser estrenada el passat novembre de 2017 al Palau de la Música Catalana.

Per últim, una selecció de diverses suites pianístiques de Claude Debussy tancarà el concert, donant veu al compositor francès per excel·lència en commemoració del centenari de la seva mort aquest any 2018.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: