Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard oferirà una cantata basada en un conte de Jaume Cabré

L'escola presentarà la cantanta 'En Pere i el Bosc', aquest dissabte 17 de març, a les 12:30h, al Centre Cultural Municipal de Valls

Imatge d'arxiu d'una cantanta dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls Imatge d'arxiu d'una cantanta dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls AJ. VALLS
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 16 Març 2018 21:19

Un any més, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta una nova edició del projecte cantata, que enguany parteix del conte de l'escriptor Jaume Cabré i que ha estat musicat per Rosabel Bofarull. Serà el dissabte 17 de març a les 12:30h, al Centre Cultural Municipal de Valls.

El projecte cantata és un dels projectes més transversals de l'Escola, en el que hi participa un número més alt d'alumnes i docents del centre i en el que hi són convidades diferents escoles de música. Hi participaran 230 alumnes entre el cor i l'orquestra. L'Escola hi aporta un centenar d'alumnes d'entre 4 i 7 anys al cor i una orquestra d'uns cinquantena de membres d'entre 11 i 13 anys. La resta de cor, fins a arribar als més de dos-cents alumnes, la formaran els integrants de les diferents escoles que enguany participen en el projecte.

Les escoles convidades són les municipals de música d'Altafulla, Sant Martí de Tous i Constantí, i les escoles Petits Voladors, d'El Vendrell i l'Escola del bosc, de Rubió. En altres ocasions s'han convidat les escoles municipals de música de Tarragona, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, la Selva del Camp o Santa Coloma de Queralt, entre d'altres.

La cantata, versionada per cor, orquestra, piano i narrador, estarà dirigida per Pol Berlinches, diferents professors reforçaran l'orquestra i el cor i Rosabel Bofarull s'encarregarà de la part de piano.

'En Pere i el bosc', de Jaume Cabré

El conte de partida, 'En Pere i el bosc', és una història infantil que Jaume Cabré -autor d'obres tan emblemàtiques com Jo confesso, L'ombra de l'eunuc, Les veus del Pamano o Senyoria- va escriure per al seu nét Pere. Tant l'un com l'altre tenen previst assistir al concert, així com la il·lustradora del conte, Júlia Sardà.

La cantata està formada per vuit cançons que segueixen fidelment la història que es relata. En el concert, dues mares de l'Escola seran les narradores i seguint el fil de la història s'hi vincularan les peces musicals de manera que es construirà un tot homogeni. Totes les cançons tenen una part instrumental i el cor sempre canta amb el suport de l'orquestra, buscant sempre diferents colors i textures que casin amb el text, i del piano, que s'encarrega de relligar totes les veus.

Aquesta cantata segueix les que l'Escola ha estrenat els últims anys, composades per Rosabel Bofarull, amb un èxit de públic i d'interès per l'alumnat: 'El petit avet', 'El peix irisat', 'Els colors de l'Àfrica', 'L'arbre vell', 'L'ovelleta que va venir a sopar' i 'En Calvin no sap volar'. L'èxit del projecte fa que aquestes cantates s'interpretin contínuament per tot el país, a València, Menorca, Andorra i diferents indrets de Catalunya.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: