Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 709

Nostàlgia i reivindicació radiofònica per donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere

La pregonera Montse Llussà delecta al públic amb un exercici que suma amor al mitjà i crítica a l’estat actual de les ones reusenques

Montse Llussà en el moment d'encendre la Tronada Montse Llussà en el moment d'encendre la Tronada SERGI JIMÉNEZ
Festa Major
Diumenge, 25 Juny 2017 00:17

“La ràdio sempre és al nostre costat, com una amiga fidel”. Amb aquesta declaració d’amor incondicional a la ràdio, la pregonera 2017 de la Festa Major de Sant Pere, la comunicadora Montse Llussà, ha enaltit, aquest dissabte al saló de plens, el paper informatiu i humà d’aquest mitjà.

Ajudada per sintonies, indicatius i anuncis, el pregó de Llussà ha sabut combinar la crònica sentimental radiofònica alhora que no descuidava la vessant reividicativa per denunciar que Reus perd pes en aquest àmbit comunicatiu. D’aquesta forma, s’ha referit al recent tancament del dial de LANOVA Ràdio “per pressions externes” i ha destacat la constant minva de la programació de caire local en totes les cadenes, especialment de la degana Ràdio Reus, i on ella va iniciar la seva carrera professional. Anant més enllà, Llussà s’ha preguntat sobre la possibilitat d’una "ràdio municipal feta amb gent de Reus per a la gent de Reus" i ha definit la ciutat com "un programa de ràdio divers, entretingut i fantàstic". Retrocedint a plaer en la història radiofònica local, Llussà ha esmentat diverses generacions de radiofonistes amb alguns dels quals va coincidir en el seu desenvolupament professional així com menjars i marques “ganxetes” tan mítiques com el Plim, l’Almendrina, la coca amb cireres o el menjar blanc. La pregonera també ha tingut paraules per alguns emblemes de la ciutat com l’equip d’hoquei del Reus Deportiu, els Xiquets de Reus, els Nanos i els Gegants, entre d’altres. Un dels moments que han arrencat els aplaudiments del públic ha estat l’al·lusió a la fama del Gegant Indi del qual ha dit “que alguns el practiquen sense coneixer-lo”. “Els de Barcelona no han aplaudit perquè no ho ha entès” ha bromejat Llussà.

Fora de l’univers radiofònic, la pregonera també ha dedicat una part del seu discurs a reivindicar el paper cultural i comercial de la ciutat. La comunicadora ha recordat la important trajectòria teatral de Reus amb cinc espais dedicats a aquest art i el festival Trapezi i ha fet esment del recent tancament de l’històric cinema Palace. En aquest apartat, ha desitjat que durant les festes de Nadal “un dels regals per a la ciutat sigui tornar a tenir cinema”. El pregó ha tingut també la col·laboració del cantant Fito Luri qui ha cantat “Sant Pere a Cassiopea” en directe i d’Oriol Cruz qui ha simulat una trucada en directe d’un oient.

Abans d’acabar el seu parlament, Llussà ha volgut dedicar-lo a tres col·lectius: als refugiats, a les dones i a les associacions que les fan més visibles i als treballadors de l’hospital. Per últim, Llussà ha convidat als assistents a retrobar-se “el dia 1 d’octubre davant de les urnes per dir si o per dir no” perquè si “les eleccions són la festa de la democràcia, aquest referèndum ha de ser una segona Festa Major que reculli l’opinió d’absolutament tothom”. En fer la Crida a la Festa al balcó, Llussà ha tornat a repetir aquesta demanda davant els assistents de la plaça.

En finalitzar el pregó, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha definit la intervenció de Llussà com a molt “original i interactiva” i ha destacat el paper que tots els mitjans de comunicació, passats i presents, han efectuat a la història de la ciutat. Fora de protocol, Pellicer ha demanat a Fito Luri i Miquel Salvadó que s’afegissin a l’encesa de la primera Tronada per la seva col·laboració al pregó de Llussà.

El Tro de Festa 2017 per Pere Bonet Anguera

En la seva edició 2017, el Tro de Festa s’ha lliurat a Pere Bonet Anguera, treballador que forma part de la plantilla de l’IMAC i vinculat a l’equipament de La Palma.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: