Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Falset es prepara per celebrar Santa Càndia

Les cercaviles de gegants són els actes més populars de la celebració, aquest cap de setmana

Les trobades geganteres són un dels reclams de la festa falsetana Les trobades geganteres són un dels reclams de la festa falsetana CEDIDA
Festa Major
Dissabte, 02 Setembre 2017 11:44

Falset celebra aquest cap de setmana les festes en honor a la patrona de la localitat, Santa Càndia. La trobada de gegants i elements de festa del diumenge al matí (a les 9h), organitzada per la Colla Gegantera de Falset i els Grallers de la Falç i que reunirà una quinzena de colles d'arreu de Catalunya, és un dels actes més destacats de la celebració. El tret de sortida de Santa Càndia és aquest dissabte, a les 13h, amb el repic de campanes i l'enlairada de coets anunciant la festa.

Abans, però, ja es podrà participar en l'activitat de tir amb arc organitzada pel Club d'Arquers del Priorat (a les 10h, al pavelló municipal), i adquirir la nova samarreta dels Gegants de Falset (a les 12h, a la plaça de la Quartera). A la tarda de dissabte (a les 18:30h, també a la plaça de la Quartera) serà el torn de la Cercavila Petita de Santa Càndia i la tercera Trobada de Gegantons de Falset, en la qual també hi participaran la Cucafera, l'Aguileta i el Gegantó Japonès de Reus, el Manetes de l'Isaac, la Batacuda Bat7, la Somera i els gegantons Antoni i Plana de Falset, que celebraran enguany el seu 25è aniversari. En acabar la Cercavila Petita, i abans del primer Ball de Gralles de Falset, hi ha previst un sopar a la fresca.

Ja diumenge, i després de les Matinades, es reuniran les colles de gegants i elements de Festa (a les 9h) per iniciar la trobada i cercavila (prevista a dos quarts d'11h), trobada que es clourà com és tradició amb la ballada de gegants i entrega de records. Participaran en la cercavila els Gegants de Santa Margarida i els Monjos, la Colla Gegantera de Mora d'Ebre, els Gegants de la Riera de Gaià, la Colla Gegantera de Riudecanyes, la Colla Gegantera del Pla de Santa Maria, la Colla Gegantera Bellpuig, la Colla Gegantera de la Selva del Camp, els Gegants de Colldejou, la Colla Gegantera Lucius Marcius de Mataró, els Gegants de Tivissa, els Gegants i Grallers d'Oliana, la Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitot i Pitota de Mont-roig, els Gegants de Vinyols i els Arcs, la Colla Gegantera IPM de Reus, la Tortuga de Marçà, els Gegants de Santa Coloma de Queralt, la Mulassa de Falset, la Banda Vila de Falset i la Colla Gegantera i els Grallers de la Falç de Falset.

Després de la cercavila (a les 13h), tindrà lloc la Missa Major, durant la qual el Cor Parroquial cantarà el Te Deum laudamus, de Perosi, i les entitats faran ofrenes a Santa Càndia. Tot seguit, s'anirà en processó fins a la capelleta de la patrona de Falset. Les Festes de Santa Càndia es clouran diumenge a la tarda (a les 19h, al teatre l'Artesana), amb l'entrega de premis del Concurs Literari de Poesia i Narrativa, que organitzen l'Associació de Jubilats i Pensionistes i el Centre d'Estudis Falsetans. En el transcurs de l'acte, tindrà lloc l'actuació de Laura Gari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: