Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Tecla escampa la festa pels carrers de Tarragona

Enguany es commemora el 40è aniversari del retrobament del ball de bastons, els 30 anys de la mulassa i del ball de Serrallonga, i els 15 anys dels 7 pecats capitals

En cercavila. La mulassa celebra enguany el seu 30è aniversari En cercavila. La mulassa celebra enguany el seu 30è aniversari JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Festa Major Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 15 Setembre 2017 08:39

Des d’avui i fins al 24 de setembre Tarragona es capbussa en la seva festa major, una celebració que enguany s’escampa per la ciutat. La Part Alta continuarà sent l’escenari dels actes tradicionals però la festa s’amplia a nous espais: els voltants del Mercat Central, on es traslladarà la plaça Friki, i l’avinguda Vidal i Barraquer, on es faran els concerts de Txarango i Roba Estesa. La descentralització, però, es redueix a això, ja que la premissa és que es pugui anar caminant a tots els actes. La Santa Tecla d’enguany commemora el 40è aniversari del retrobament del ball de bastons, els 30 anys de la mulassa i del ball de Serrallonga o els 15 anys dels 7 pecats capitals. En total s’han programat més de 470 actes, amb algunes novetats.

Destaca la creació del Fes-te la festa, on s’agrupen tots els elements fets per la ciutadania i les associacions. A través dels Chargrossos, demà dissabte tothom que vulgui es podrà fer el seu propi gegant i sortir a la nova cercavila que recorrerà la rambla Nova al migdia. També es modifica el recorregut final de l’anada d’ofici i de la professó, que s’escurça, perquè les colles castelleres només faran un pilar d’homenatge a l’entrada de la senyera i del Braç al Pla de la Seu. Tot i aquest canvi, els castells contineun sent un plat fort de la festa. Aquest diumenge actuaran les colles dels Xiquets i la Jove de Tarragona, la Vella de Valls i Castellers de Vilafranca. Com els anys anteriors, el dia 23 actuaran les colles locals i el 24 es faran els pilars caminant.

També com a novetat, i per promoure la festa familiar, durant el seguici hi haurà un aparcament per a cotxets a l’Antiga Audiència (el 19, 21 i 22 a la tarda i el 23 matí i tarda).

Misericòrdia a Reus

Una marató musical amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, la celebració del 10è aniversari del ball de pastorets de Reus, la primera edició de la baixada d’andròmines, la diada castellera del Mercadal i el congrés internacional Món Gegant són alguns dels actes destacats de la programació de les Festes de Misericòrdia 2017. Els actes més tradicionals de la festa reusenca tindran lloc els dies 24 i 25, però des de demà la ciutat ja gaudeix del correfoc i la festa del 10è aniversari del basilisc (demà), o el 51è Aplec Baix Camp i la cercavila d’elements del seguici fets per tu (diumenge).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: