Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

FiraReus clou el seu 75è aniversari amb la projecció d'un documental sobre la seva història

'Una vida fent fira', fet per la productora reusenca Acid Factory, es projectarà aquest dijous als cinemes Axion

El documental, que es presentarà dijous, repassa els 75 anys d'història de firaReus El documental, que es presentarà dijous, repassa els 75 anys d'història de firaReus REUSDIGITAL.CAT
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 01 Març 2018 08:29

FiraReus clourà la celebració del seu 75è aniversari amb la projecció, aquest dijous 1 de març,  a les 19h, del documental 'Una vida fent fira. 75 anys de firaReus' als cinemes Axion del Centre Comercial La Fira. El vídeo recorre la història de l’ens firal a través dels records i experiències de testimonis reals d'empresaris i expositors molt vinculats a l'organització d'exproReus.

La projecció es realitzarà en un acte institucional que es durà a terme als Cinemes Axion del Centre Comercial de La Fira. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que "aquest és un emplaçament simbòlic, que sempre estarà vinculat a la realització de fires a la ciutat", mentre que el president del Comitè Executiu, Isaac Sanromà, ha posat en valor "els testimonis de persones i empreses vinculades a la realització d'exproReus des dels seus inicis".

El documental ha estat realitzat per la productora audiovisual reusenca Acid Factory, amb la direcció de David Fernàndez i Víctor Rubio i el guió d'Isabel Martínez. Segons els seus autors “tots els reusencs i reusenques tenim algun tipus de record vinculat a la fira per això, l’eix central són algunes d’aquestes vivències explicades en primera persona”. El treball audiovisual compta, a més, amb declaracions d’una desena de testimonis, principalment expositors que han tingut o tenen relació amb firaReus.

Per a l’elaboració del documental s’han utilitzat imatges d’arxiu inèdites i mai publicades fins ara, procedents majoritàriament de fons familiars dipositats al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). En destaquen les imatges del Fons Romeu Figuerola, que inclouen enregistraments des la segona edició de la fira celebrada l’any 1948 fins als anys 80; o unes altres de principis del s.XX del Fons López Xammar, les quals són les imatges més antigues d’un esdeveniment firal celebrat a Reus localitzades fins al moment.

La realització d'aquest documental ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i a la col·laboració de les següents empreses: Proditsa, M30, Publicitat Borrell, Marítima Serveis, Epic Telecom i Cinemes Axion - La Fira Centre Comercial.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: