Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls promou el mecenatge per garantir l'habitatge a famílies vulnerables

La Fundació Ciutat de Valls crea una borsa econòmica per a contribuir a la reducció de l'exclusió residencial a través d'un conveni pioner amb l'Ajuntament

El regidor d'Habitatge i de Serveis Socials de Valls, Jordi Cartanyà, i el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París, han signat el conveni El regidor d'Habitatge i de Serveis Socials de Valls, Jordi Cartanyà, i el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París, han signat el conveni CEDIDA
Habitatge Josep Cartanyà
Dimecres, 14 Juny 2017 11:41

Entre vuit i deu famílies de Valls amb risc d'exclusió residencial podran pagar aquest any 2017 el lloguer dels habitatges on viuen gràcies al conveni de mecenatge d'habitatge que han signat la Fundació Ciutat de Valls (FCV) i la Regidoria d'Habitatge i Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls. El conveni vol contribuir a la reducció de "l'exclusió residencial" a la ciutat i, per fer-ho, l'entitat farà enguany una aportació de 17.000 euros, que provenen de donacions privades. El vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París, ha anunciat que l'Oficina Local de l'Habitatgte (OLH) i la Fundació farà "una campanya per captar mecenes per projectes d'habitatge social i poder ampliar les donacions a la borsa econòmica".

El regidor d'Habitatge i de Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha explicat que, per trobar el perfil de famílies beneficiàries, es prioritza aquelles que acaben tenint menys recursos per poder pagar el lloguer. Cartanyà ha dit que l'objectiu del mecenatge és "aportar recursos per complimentar els lloguers durant un temps i així evitar impagaments que derivin en desnonaments". De moment, enguany es beneficiaran entre vuit i deu famílies d'aquest projecte "pioner" al territori.

Per altra banda, el regidor ha recordat que l'Ajuntament de Valls està duent a terme actuacions per tal d'evitar la desocupació permanent d'habitatges i de foment del lloguer social, i també d'ajuts per fer front al pagament de lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial. En aquest sentit, Jordi Cartanyà ha assenyalat que actualment "la majoria de problemes d'habitatge venen motivats per l'impagament de lloguers, a diferència d'anys anteriors en què el problema eren les hipoteques".

La Fundació Ciutat de Valls ja havia col·labrat anteriorment en projectes socials, educatius i culturals i aquest és el primer cop que ho fa amb una acció vinculada a l'habitatge.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: