Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC tornarà a interpel·lar el ministre de Foment per a què concreti el calendari d'alliberament dels peatges de l'AP-7

Alcaldes ebrencs, diputats i senadors republicans exigeixen una tramitació de la mesura "exprés i sumaríssima" com ha fet el govern espanyol en altres qüestions

Els alcaldes ebrencs d'ERC de l'N-340, amb els senadors Miquel Aubà i Laura Castel i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós, davant l'antic piló que recorda l'N-340 a l'Ajuntament de l'Aldea Els alcaldes ebrencs d'ERC de l'N-340, amb els senadors Miquel Aubà i Laura Castel i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós, davant l'antic piló que recorda l'N-340 a l'Ajuntament de l'Aldea ANNA FERRÀS / ACN
Mobilitat ACN
Divendres, 02 Març 2018 13:35

Els alcaldes d'ERC ebrencs de l'N-340 s'han reunit aquest divendres amb els senadors republicans Miquel Aubà i Laura Castel, i els diputats Jordi Salvadó i Irene Fornós per acordar una bateria d'iniciatives que es presentaran per reclamar al Ministeri de Foment "la calendarització" de l'alliberament de l'AP-7 a Tarragona i l'Ebre, mesura ja acordada amb la Generalitat per descongestionar i reduir la sinistralitat a l'N-340. Entre altres, es demanarà la compareixença del ministre Iñígo de la Serna a la Comissió de Foment del Senat, on se li remetrà amb una bateria de preguntes, i es presentarà una moció a la Cambra Alta. Els alcaldes, els senadors i diputats republicans han criticat que el govern espanyol justifiqui el retard de l'aixecament de barreres a l'autopista "per tràmits administratius molt feixucs", quan han demostrat que poden actuar de manera "exprés i sumaríssima" quan volen.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, en nom de la resta de batlles ebrencs afectats per l'N-340, ha tornat a exigir que es construeixi una via de comunicació "ràpida, segura i gratuïta", en bé del "desenvolupament econòmic", per acabar amb "el dèficit crònic d'inversió" que pateix el territori, i per millorar la mobilitat interna del territori i acabar amb la sinistralitat.

De fet, l'aixecament de peatges només avançaria en el temps un fet que s'ha de donar en breu. La concessió de l'autopista AP-7 acaba el 2019, en el seu tram fins a Tarragona. "Estem parlant de mesos", ha recordat el senador Miquel Aubà. Els representants d'ERC a la Cambra Alta tornaran reclamar al ministre de Foment que fixi un calendari. "No tenia data i ara li tornem a demanar que digui quins tràmits calen i quines administracions hi estan implicades. Tenint en compte que el 155 el que ha fet és que l'administració central ho domina tot, que facin allò que han de fer i solucionin el problema", ha reclamat Aubà.

Per la seva banda, la senadora Laura Castel, portaveu d'ERC a la Comissió de Foment del Senat, ha assegurat que la celeritat per aplicar la mesura és una qüestió de voluntat. Castel ha apuntat que per tancar les delegacions de la Generalitat a l'exterior o el Diplocat, el govern espanyol ha actuat de forma "exprés i sumaríssima". "Quan volen fer una cosa de forma exprés i sumaríssima ho fan. No en deuen tenir gaire interès de fer-ho perquè deuen voler facilitar que les concessionàries de les autopistes segueixin guanyant a costes de les butxaques dels catalans.", ha remarcat la senadora.

Castel també ha recordat que l'N-340 forma part del Corredor del Mediterrani i que cal convertir-la en una infraestructura competent per complir amb els reglaments de la UE i el Connecting Europe, que reclama la intermodalitat dels serveis de transport. Els republicans han recordat que el govern espanyol podria ser denunciat per incompliment i enfrontar-se a un nou expedient i una sanció. "Ja sabem que Espanya és la gran incomplidora dels reglaments de la UE i ja ha tingut algunes multes que acabem pagat els ciutadans", ha lamentat Castel.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: