Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un servei de bus a demanda connectarà la urbanització Sant Joan amb el centre de Reus

Si el bus de la línia 50 es demana a la urbanització Sant Joan, s’hi aturarà si hi ha alguna petició a les 10:22, 11:22 i 16:22h / Al centre, es podrà sol·licitar per tornar a Sant Joan durant tot el dia

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, observa el botó que s'ha prémer per demanar el bus a la parada de la urbanització Sant Joan L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, observa el botó que s'ha prémer per demanar el bus a la parada de la urbanització Sant Joan CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Març 2018 12:48

La urbanització Sant Joan, situada a la zona nord-est de Reus, demanda des de fa temps un servei d’autobús urbà regular per anar i tornar del centre de la ciutat. Des de principis d’any, l’empresa municipal Reus Transport ha estudiat quina és la millor opció perquè el bus hi arribi.

A partir d’aquest mes de març, es posa en marxa la solució perquè el servei de Reus Transport enllaci el barri amb el sistema de bus a demanda, que preveu que l’usuari avisi des de la parada 10 minuts abans de l’hora de pas prevista perquè l’autobús de la línia es desviï i s’hi aturi.

Per fer possible aquest servei de transport a demanda, la nova parada de la urbanització Sant Joan s'ha equipat amb la tecnologia necessària –un monòlit amb sistema de comunicació GSM– que permet a l’usuari que vol agafar el bus comunicar en temps real amb el Centre de Control Central (CCC) de Reus Transport.

Des del CCC s’avisa el conductor de la línia 50 perquè quan circuli per l’avinguda de Marià Fortuny es desviï i continuï el trajecte fins a la urbanització Sant Joan. L’usuari s’haurà d’identificar en el moment de fer la trucada des de la parada per evitar un mal ús del servei.

Una única parada al carrer del Francolí

Fins ara la urbanització Sant Joan no disposava de cap parada de bus urbà. La solució de Reus Transport ha estat la d’instal·lar una parada al carrer del Francolí, l’única via de la urbanització on el bus pot fer una maniobra de 360º per girar i continuar el servei previst. Les dimensions de la resta de carrers del barri no permeten l’accés dels vehicles de Reus Transport .

Una trucada 10 minuts abans perquè el bus s’aturi

Com en el cas de Mas Carpa, el sistema de bus a demanda preveu que l’usuari avisi des de la parada: els veïns que vulguin agafar l’autobús per desplaçar-se fins al centre de la ciutat només han de prémer un botó per avisar 10 minuts abans de l’hora de pas prevista i indicada a la parada perquè el bus s'hi aturi. En el cas de la urbanització Sant Joan, els horaris que s’hi aturarà el bus si hi ha alguna petició són els següents: 10:22 h, 11:22 h i 16:22 h.

Si l'autobús s'agafa al centre de la ciutat, per fer el recorregut de tornada, el viatger ha d’avisar al conductor al moment de pujar al bus perquè modifiqui el traçat i continuï fins a la urbanització Sant Joan. En aquest cas, es podrà sol·licitar el servei per anar fins a Sant Joan durant tot el dia.

Connexió de bus amb la Línia 50

Aquest sistema pioner de transport a demanda està pensat per parades o barris amb pocs usuaris i permet ampliar el servei sense una gran inversió, optimitzant els recursos d’una línia regular, en aquest cas, la L50, que connecta el centre de la ciutat amb l’Aeroport i la zona del Tecnoparc.

Aquesta línia regular presta servei des de les 7:25 h a les 20:00 h, un horari que s’amplia fins a les 23:00 h durant la Setmana Santa i a l’estiu –entre el primer divendres de maig i el 30 de setembre–, quan augmenta l’activitat a l’Aeroport i, per tant, el volum de passatgers de la línia 50.

La incorporació del sistema de bus a demanda suposa una millora en el servei perquè el bus de la línia 50 només es desplaçarà a la urbanització Sant Joan en el cas que hi hagi una petició prèvia per part d’un viatger a la parada, sense necessitat de modificar el recorregut si no hi ha cap persona que esperi l’autobús.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: