Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Supercatedral' de la Jove de Tarragona a Terrassa

La Colla Jove Xiquets de Tarragona carrega el primer 5 de 9, el seu gran objectiu de la diada de Terrassa/ Espectacular festa major dels terrassencs, amb el primer 3 de 10 carregat per bandera

5 de 9 carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona ahir a Terrassa 5 de 9 carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona ahir a Terrassa CJXT
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 03 Juliol 2017 08:04

Irreductibles! Com a colla no va fer mai un pas enrere i va saber respondre a cada punyalada, tapant-se la ferida i fent un pas endavant.

La crònica de l’extraordinària festa major protagonitzada pels Minyons comença el dia abans. Per motius professionals, un titular del tronc del cinc no hi podia ser diumenge, i l’alt comandament va decidir avançar l’atac al 5 de 9 a la vigília: tot i que en l’encaix dels segons s’observaren desajustos, el castell pujà amb molta decisió i es carregà sobradament, però no va resistir la baixada.

L’endemà, els Minyons entraven al Raval i muntaven el folre i les manilles del 3 de 10 amb una precisió exemplar. L’ascens va marcar una acceleració de vertigen cap a una carregada imperial. Però es detectava un punt dèbil: perill! Per dalt, el pom desmuntava amb rapidesa i començava la lluita per la descarregada. I quan ja semblava vençut, el gegant enfonsà la daga a l’esquena del quart de la dreta. El castell va caure. Estava gairebé descarregat! Això fa mal. Però carregar un castell de 10 és, abans que res, una victòria. I encara més si és el primer de la temporada.

Amb determinació espartana, la colla es llançà tot seguit pel 2 de 9, que va dominar amb esgrima, tècnica i unes manilles sempre al seu lloc. Mentalment enfortits, els malves passaren comptes amb el 4 de 9 i obsequiaren amb un esplendorós pilar de 8, el primer de curs, lluitat sense donar treva. Grans Minyons!

Molt encastada, la Colla Jove va obrir plaça amb un 3 de 9 que va servir per espolsar els nervis i encarar amb el tremp adequat el 5 de 9, el seu gran objectiu de la diada. Mai abans els tarragonins havien reptat el seu castell emblema tan aviat... Des del primer so de la gralla, la supercatedral va tenir un moviment inquietant. No controlat. La rengla patia. Mal senyal. Però la rapidesa de la canalla va convertir la coronació en un vist i no vist que donava opcions a la descarregada. El pom va baixar amb velocitat i el folre es va batre amb bravura, però el tronc va acabar rendit. La Jove ho va segellar amb el 4 de 9 i la sensació que està forta.

Els Castellers de Terrassa van tenir en el 4 de 8 i el 2 de 7 dues bones estrenes

Ja al vespre, els Castellers de Vilafranca van tancar la jornada tot convertint Barberà del Vallès en nova plaça de gamma extra, en descarregar-hi una magnífica torre de 9, a més de 4 i el 3 de nou.

Diada de Festa Major - Terrassa

MINYONS TERRASSA:
3/10fm(c), 2/9fm, 4/9f, P/8fm
JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
3/9f, 5/9f(c), 4/9f, 5P/5
CASTELLERS TERRASSA:
4/8, 2/7, 7/7, P/5

ALTRES ACTUACIONS
Dissabte, 1 de juliol

Tarragona

XIQUETS DE TARRAGONA: 4/8A, 2/8F, 5/8, P/6
VELLA DELS XIQUETS DE VALLS: 4/8A, 5/8, 2/8F, 2P/5
NENS DEL VENDRELL: 2/8F, 3/8, 4/8, P/5
XIQUETS DEL SERRALLO: 3/7A, 5/7, 4/7A, P/5

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: