Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Duel d’alçada

La Diada de les Cultures d’Altafulla se salda amb el 3 de 9 amb l’agulla i la torre de 9 dels Castellers de Vilafranca i el primer 5 de 9 de la Colla Vella

5 de 9 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls descarregat ahir a la plaça del Pou d'Altafulla 5 de 9 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls descarregat ahir a la plaça del Pou d'Altafulla JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 17 Juliol 2017 08:47

Les coses al seu lloc. La històrica plaça del Pou d’Altafulla va viure el primer cara a cara de l’any entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella. Un encontre esperat al qual totes dues formacions arribaven després de sengles ensopegades de calibre i, per tant, amb la necessitat imperiosa de donar un cop de puny sobre la taula.

L’actuació es va saldar amb tres castells de gamma extra, dos dels vilafranquins i un dels vallencs, i la sensació que estan a punt per encarar l’exigent calendari que els espera fins a la cita culminant de Sant Fèlix, el 30 d’agost. Altafulla va viure una grandíssima actuació de castells, això sí, massa llarga (4 hores!).

La caiguda del 4 de 9 net a Tarragona ha fet que els verds replantegin l’estratègia i aparquin el ‘castell total’ fins a propera ordre. En aquestes circumstàncies, el 3 de 9 amb l’agulla era el gran objectiu de la diada. La seva execució va ser un calc de la del Pla de la Seu: un camp de mines que els verds van anar desactivant fins que l’espadat va quedar lliure damunt del folre. Un espectacle! Però també un avís seriós.

Enfortida moralment, Vilafranca va atacar després una torre de nou que va dominar amb gran autoritat, amb un folre i unes manilles sense perdre la posició i un treball especialment meritori a nivell de quints. Els camises verdes van arrodonir la seva extraordinària actuació amb el 4 de 9 i el pilar de 7.

La Colla Vella necessitava una actuació convincent i l’execució del 5 de 9 va ser una demostració de potència. Amb l’entrada dels sisens, les alarmes es van encendre al pilar de la dreta, però la resta de l’estructura presentava una mida precisa, disposada per al combat, duríssim, de la baixada. Categoria, compromís i victòria. La Vella és la tercera colla que fa el 5 de 9 enguany i la primera que el descarrega. La colla havia obert amb el 3 de 9 i va tancar amb el 4 de 9. Prova totalment superada. Molt bé, els Xiquets de Tarragona. La seqüència del seu 4 de 9 va ser de colla gran i també van resoldre amb autoritat el 5 de 8.

De la resta sobresurt el 3 de 9 dels Minyons a Tarragona, dissabte, i la primera ‘tripleta’ de l’any que els Capgrossos van firmar ahir a Barcelona, amb estrena de 4 de 9 inclosa. La colla espera poder fer unes Santes de gamma extra. A la tarda, a Torredembarra, la Jove i la Joves van fer el 3 de 9. Els tarragonins també es van apuntar el 4 de 9, en el segon intent, i la Jove el primer 3 de 8 amb el pilar del seu historial.

DIADA DE LES CULTURES, ALTAFULLA

CASTELLERS DE VILAFRANCA:
3/9fa, 2/9fm, 4/9f, P/7f
VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
3/9f, 5/9f, 4/9f, 2P/5, P/7f
XIQUETS DE TARRAGONA:
2/8f, 4/9f, 5/8, vano de 5
CASTELLERS D’ALTAFULLA:
3/7a, 5/7, 4/7, P/5

ALTRES ACTUACIONS
Dissabte, 15 de juliol

TARRAGONA

MINYONS DE TERRASSA: 3/9F, 4/8, 2/7, P/6
XIQUETS DE REUS: 4/8, 3/8, 2/7, P/6
XIQUETS DEL SERRALLO: 5/7, 4/7A, 3/7A, P/5

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: