Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quin coratge!

Tarragona veu fins a cinc reis de la gamma extra carregats, amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i la Colla Jove, que va carregar el 3de10fm / Cap colla, però, va aconseguir descarregar les construccions assolides durant la diada

3de10 fm carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona 3de10 fm carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona COLLA JOVE
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 18 Setembre 2017 07:44

Només per a valents! Tarragona va viure ahir una actuació superior i un homenatge al coratge casteller, noble i a pit descobert. Però la plaça de la Font va ser excessivament severa: va veure carregar fins a cinc reis de la gamma extra i no va permetre que se’n descarregués cap.

Els Castellers de Vilafranca van sortir amb la directa tot apuntant al 3 de 10. L’ascens va ser dur i el castell va llançar diverses punyalades, però la categoria del tronc el va mantenir ferm fins que, sortint ja els sisens, les resistències van cedir. La segona escomesa verda va ser sobre la torre de 8 neta. L’aixecador va perdre peu i uns segons valuosíssims. Carregat i llenya! Els verds ja ho havien donat tot, però són grans gladiadors. Tercera ronda i 4 de 9 net! Després d’un primer intent desmuntat i amb més de tres hores de cansament acumulat a les espatlles, el castell va aguantar bé fins a la carregada, però al final ja no hi quedava ni un alè de força més. Ni un pas enrere!

La Colla Vella va obrir amb el 4 de 9 amb el pilar. Tot i quedar mal quadrat, la colla el va vèncer i va fer gala així d’una confiança fèrria. Tot seguit, la Vella va ordenar l’atac al 4 de 9 net. El castell total no es va agafar tan bé com per Sant Fèlix. Combat en situació de desavantatge per als camises rosades, que es protegiren petrificant les posicions, amb els cossos falcats per aguantar fins al final. Coronació sobrada, però per dalt la situació va esdevenir indefensable. La caiguda va passar factura, però la Vella va rematar la sèrie amb el 5 de 9. Com ho fan les més grans!

Supercatedral

Precisament, la supercatedral va ser l’aposta de sortida de la Colla Jove. El 5 de 9 es va controlar des del començament fins al final i va ser una injecció de confiança per poder-se enfrontar al 3 de 10. L’ascens al gegant va ser agitat, però amb tots els pisos en situació per lluitar d’igual a igual. El castell de 10 es va coronar sobrat i la descarregada prometia ser èpica. Però, quan la victòria ja semblava del tot completa, el tronc es va acabar enfonsant.

La Jove Xiquets de Tarragona va agafar aire amb el 4 de 9 i va rematar la feina amb un excepcional pilar de 8. Quina colla!

Els Xiquets de Tarragona van començar carregant el 5 de 8. Però, tot i l’entrebanc, els matalassers van ser capaços d’estrenar el 3 de 9, d’apuntar-se el 4 de 9 i d’acabar amb el pilar de 7. Casta castellera.

DIADA DEL PRIMER DIUMENGE DE SANTA TECLA TARRAGONA, PLAÇA DE LA FONT

CASTELLERS DE VILAFRANCA:
3/10fm(c), 2/8net(c), id4/9net, 4/9net(c), P/6

VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
4/9fa, 4/9net(c), 5/9f, P/6

JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
5/9f, 3/10fm(c), 4/9f, P/8fm

XIQUETS DE TARRAGONA:
id5/8, 5/8(c), 3/9f, 4/9f, P/7

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: