Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls dedica la diada de Santa Úrsula a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

La plaça del Blat s'ha omplert de crits d'"independència" i "llibertat"

Les colles vallenques han plantat dos pilars al davant de l’Ajuntament i han desplegat un domàs amb la paraula ‘Democràcia’. Les colles vallenques han plantat dos pilars al davant de l’Ajuntament i han desplegat un domàs amb la paraula ‘Democràcia’. AJ. VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 22 Octubre 2017 16:01

La diada castellera de Santa Úrsula d’enguany ha estat més reivindicativa que mai per la situació política que viu el país. Una pancarta amb el lema ‘Valls amb la Democràcia. Llibertat Jordis’ ha presidit la façana de l'Ajuntament. A les 13h, l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha llegit un manifest des del balcó de l’Ajuntament, on ha clamat per l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Batet ha estat acompanyat dels caps de colla i els presidents de la Vella i la Joves, i del conseller de Presidència, Jordi Turull, i del conseller de Justícia, Carles Mundó, entre d’altres representants institucionals. La plaça del Blat ha llençat crits d’independència i de “Llibertat Jordis!”.

Durant el discurs, l'alcalde ha manifestat el seu compromís amb la democràcia, amb la pau, amb el diàleg i ha expressat en nom dels vallencs i catalans la seva “repulsa” més energètica a l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium. “Les idees no s’empresonen”, ha sentenciat. Batet ha explicitat també el compromís en la defensa de “les institucions on resideix la sobirania del poble” i ha subratllat que, aquest diumenge, Valls fa “pinya amb el país”. Batet també ha denunciat la violència i la repressió contra la ciutadania l’1-O i “l’atac antidemocràtic per part de l’estat espanyol a les nostre institucions, al Govern i a la presidència de la Generalitat, al Parlament i als nostres representants legítimament escollits”. 

Per culminar l’homenatge, les dues colles vallenques, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, han plantat dos pilars al davant de l’Ajuntament i han desplegat un domàs amb la paraula ‘Democràcia’. Després, s’ha cantat el Cant dels Segadors. Durant l’acte, la plaça del Blat ha retronat amb crits d’independència i de ‘Llibertat Jordis’.

Algunes persones que eren a la plaça del Blat també han escridassat els regidors del PSC a Valls que seguien la diada des de l’espai reservat a les autoritats amb la consigna ‘fora del balcó’. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: