Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Les platges són de tothom"

Opinió Arga Sentís
Dilluns, 08 Mai 2017 11:07

Inesperadament, l’Ajuntament de Tarragona ha introduït elements d’incertesa en la gestió i utilització de les nostres platges -autèntics pulmons en una ciutat que té pocs parcs- en permetre el seu ús per al lloguer d’embarcacions amb i sense motor.

Dic inesperadament, perquè la línia d’actuació adoptada pel consistori en els darrers anys havia estat la contraria: fer que les platges siguin cada cop més naturals. És així com s’han protegit les dunes que encara queden i s’ha engegat una campanya de voluntariat per a les tortugues marines que ens visiten.

Amb aquestes iniciatives, i d’altres, es volia compatibilitzar l’ús de lleure que de les platges fan els ciutadans i ciutadanes amb el respecte pel medi ambient, cosa que encara les fa més atractives i no suposa cap agressió envers l’ecosistema.

Amb l’autorització de les embarcacions, però, es trenca aquesta línia d’actuacions i s’avança en un sentit contradictori. La presència de barques i motors a les nostres platges representa un risc per a les persones que es banyen o hi neden, i una amenaça per al medi. S’ha autoritzat, a més, per sorpresa, sense tenir en compte el parer de les entitats ambientalistes ni dels usuaris.

Cal tenir en compte que les platges tarragonines estan al límit de la seva capacitat. No és dolent, que a la gent els hi agradi i hi vagin. Però delimitar a la sorra, i a l’aigua, espais que només serviran per les finalitats d’una empresa privada de lloguer d’embarcacions és, en la pràctica, una mena de privatització d’un espai que és de tothom. I encara s’entén menys en una ciutat que disposa de port esportiu, pensat, precisament, per a la navegació recreativa.

En aquest sentit, el nostre grup va manifestar en el darrer plenari que això no era acceptable, que calia aturar-ho, que no hi ha cap raó per comprometre el nostre litoral autoritzant activitats que no s’hi adiuen gens.
Les platges són de tothom.

Arga Sentís

Arga Sentís

Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l'Ajuntament de Tarragona

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: