Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 652

"80 anys" (1 de 3)

Opinió
Dilluns, 23 Octubre 2017 08:08

El passat 2 –O reflexionava sobre el paral·lelisme dels fets viscuts amb 40 anys enrere (http://www.infocamp.cat/opinio/item/14485-40-anys). Em vaig quedar curt. Per analitzar l’analogia amb l’escenari de fa 80 anys caldran tres capítols: per analitzar el context global europeu, el de l’interior (espanyol i català) i el futur (sense bola de vidre).

Fa 80 anys Europa va abandonar el poble espanyol, als demòcrates que lluitaven contra el cop d’estat del general Franco, i amb la seva inhibició van fer costat als opressors, fins donar-los reconeixement explícit. Van deixar Espanya com a camp de proves per al feixisme.

Com ara. Els hereus de la dictadura (“atado y bien atado”, us sona?), que ara governen a Madriz (concepte de villa y corte) han tornat a perpetrar un cop incruent, però el feixisme campa impune pels carrers (ho hem vist a València el dia 9, i davant casa de Mònica Oltra la nit de dimecres 18.

A Europa parlen de legalitat i Constitució, tot donant copets a l’espatlla del president del govern espanyol. Doncs bé, això és el que justament reclama el president de la Generalitat: el que es diu:

TÍTULO IV

Del Gobierno y de la Administración
Artículo 97
El Gobierno dirige la política interior y exterior, la Administración civil y militar y la defensa del Estado. Ejerce la función ejecutiva y la potestad reglamentaria de acuerdo con la Constitución y las leyes.

Segons els expertes constitucionalistes, primer és la política ()allò que s’ha saltat Rajoy) i després executar la llei (l’únic que s’ha entestat a fer). Bé no analitzarem altres punts de la “Carta Magna” que també es passen per l’entrecuix (els sona el dret a l’habitatge, el reconeixement de les nacionalitats,... bé, llegiu l’original) ... i no passa res.

I Europa muda. Devorant els seus fills, com fa milers d’anys relata la mitologia de la nostra cultura. Però també sorda, doncs no sent el clam del poble que es manifesta pacíficament en l’anomenada “revolució del somriure” des de 2011. És clar, ara ho hem vist: Europa no vol l’apoderament dels ciutadans, sinó perpetuar els poder de l’establishment.

En un moment donat, el dia 1-O, els somriures van plorar per les hòsties de 10.000 agents dels cossos armats de l’estat. On és l’Article 7 de l’Europa que diu que no es pot emprar la força contra els seus ciutadans? Què esperen per dir-li alguna cosa al president Rajoy que ho va manar?

Per cert, al juliol van dir-li que aquest “problema local” s’havia de resoldre. Doncs ja ho veieu, Europa, s’ha globalitzat i de quina manera!

Ara, presos polítics per les seves idees, i no passa res. Cop d’estat que certifica la dictadura constitucional,... Si aquesta és l’Europa que teníem a l’horitzó, aquesta que ha traït Catalunya dient a través de Trusk que no proclamés la independència en benefici d’una negociació, doncs potser millor no ser-hi i val més restar a l’EFTA com país no alineat.

Ciutadans del món, comenceu a llegir la realitat: el feixisme treu el cap a Europa, un altre cop per Espanya com fa 80 anys, quan van bombardejar Gernika,... Barcelona, Tarragona, Tortosa,....

Més en aquesta categoria: « "Rajoy fa història" "Legalitats" »

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: