Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus dedica el 2017 al Dr. Frias, precursor de la pediatria

L’Any Frias s’emmarca dins dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

El Dr. Alexandre Frias, en una imatge d'arxiu El Dr. Alexandre Frias, en una imatge d'arxiu CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Diumenge, 05 Març 2017 14:52

L’Ajuntament de Reus, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i altres entitats i institucions, dedica aquest any una àmplia programació a recordar i difondre la vida i l’obra del doctor Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878-1963). Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels actes de Reus Capital de a Cultura Catalana 2017.

L’Any Frias reivindicarà la figura d’aquest metge que a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l’Estat espanyol amb menys mortalitat infantil. També va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt d’esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l’estat.

L’acte inaugural d’aquest Any serà el proper dimarts 7 de març a càrrec del doctor Jordi Salas Salvadó que parlarà de ‘El doctor Alexandre Frias Roig. El valor d’una idea’. Aquesta activitat tindrà lloc al Palau Bofarull a les 19.00 h. Per la resta de l’any hi ha activitats organitzades per a cada mes, així com també una exposició itinerant, ‘Alexandre Frias i Roig, el metge dels infants’, que passarà per diferents llocs i ciutats.

La curiositat, esperit avançat i atent als corrents més moderns de la medicina europea van portar al metge reusenc a viatjar per països com França, Alemanya, Bèlgica o Suïssa on descobreix els centres de lactància i seguiment matern anomenats “Gota de Llet”, que traslladarà a Catalunya amb una de les primeres “Gota de Llet” que es creen al país i que anomena Institut de Puericultura, institut que anys després portarà el nom del seu fundador. L’edifici històric d’aquest centre de salut, que es troba al carrer Ample, és avui dia la seu de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: