Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Jocs Mediterranis tindran un dispositiu sanitari únic al món olímpic

El conseller de Salut Antoni Comín anuncia un pla operatiu de salut pels Jocs que serà referent de futur per al Comitè Olímpic Internacional (COI)

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat avui la creació d’un dispositiu sanitari modèlic per als Jocs Mediterranis El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat avui la creació d’un dispositiu sanitari modèlic per als Jocs Mediterranis SALUT
Salut Josep Cartanyà
Dijous, 14 Setembre 2017 20:10

Els Jocs Mediterranis comptaran amb un pla funcional operatiu de salut “especial” i que “farà història”. Així s’expressava aquesta tarda el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, en el transcurs d’una visita oficial a l’Ajuntament de Tarragona, per definir el dispositiu sanitari que s’ha dissenyat pels Jocs, fruit de la col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Tarragona 2018. Comín ha anunciat que el pla es concretarà en el conveni que se signarà, el proper 10 d’octubre, a la ciutat però ha destacat: “No hi ha un pla funcional comparable amb cap els jocs olímpics en general. Serà un referent per exportar per al Comitè Olímpic Internacional”. El titular de Salut ha subratllat que “s’ha fet un treball extraordinari entre totes les parts”. Es crearà un dispositiu adhoc per aquells dies, es reforçaran els serveis d’emergències i urgències i les polítiques de promoció de la salut.

Estratègia comuna

D’altra banda, el conseller ha anunciat que ja s’ha començat a treballar en l’elaboració d’una estratègia compartida entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Tarragona perquè les polítiques de salut siguin compartides. Aquest acord es materialitzarà en les deu ciutats de més de 100.000 habitants –Barcelona queda al marge, perquè l’any passat ja es va signar un pla de ciutat específic. La intenció, segons ha explicat Comín, és focalitzar els treballs en tres àmbits principalment: promoció i prevenció de la salut; salut mental i la xarxa d’atenció primària.

L’UCI pediàtrica, a finals d’any

Durant la reunió mantinguda aquest dijous a la tarda al Palau Municipal entre l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller Comín s'ha confirmat que els projectes d’inversió de l’hospital Joan XXIII segueixen el full de ruta previst. Antoni Comín ha anunciat que el pla funcional que determinarà com ha de ser el nou hospital s’aprovarà en poques setmanes, com també es convocarà el concurs d’idees paral·lel per a les tres fases constructives de l’equipament.

Pel que fa a l’UCI Pediàtrica de l'hospital, que havia de començar després de l’estiu, finalment es posarà en marxa a finals d’any degut a l’endarreriment del concurs. Cal recordar que la major part d’edificis actuals s’enderrocaran per construir el nou hospital que tindrà una superfície de 80.000 metres quadrats (20.000 més que l’actual). El projecte s’executarà en tres fases i l’obra total preveu superar els cent milions d’euros.

Lluny de les diferències mantingudes en el passat, tant el conseller comín com l'alcalde han escenificat avui la bona col·laboració i coordinació entre les dues institucions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: