Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls crea una escola de cuidadors per a familiars amb persones amb dependència

El curs proporcionarà als cuidadors habilitats per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i les eines per viure positivament l’experiència de cuidar

Presentació de l'Escola de Persones Cuidadores que es fan càrrec de persones amb dependència Presentació de l'Escola de Persones Cuidadores que es fan càrrec de persones amb dependència AJ. VALLS
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Gener 2018 17:01

Valls incorpora enguany l’Escola de Persones Cuidadores, una important novetat en les polítiques de suport a la dependència. Aquesta iniciativa s’enceta el 22 de gener i s’allargarà fins el 28 de maig amb un total de 16 sessions d’un curs gratuït dirigit a persones cuidadores de familiars en situació de dependència. D’aquesta manera, l’Escola té com objectiu proporcionar d’una banda les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, a la vegada, posar al seu abast les eines per viure positivament l’experiència de cuidar. Tal com ha afirmat el regidor de Benestar Social de Valls, Jordi Cartanyà, l'escola "té la voluntat de cuidar als cuidadors".

Aquesta nova iniciativa sorgeix del grup de treball de salut comunitària del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de la regidoria de Benestar Social de Valls i lideren l’Escola de Persones Cuidadores l’EAP Valls Urbà, la Fundació Vilaniu, el Patronat Municipal d’Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata i Creu Roja. El projecte s’impulsa per primer cop com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents, tenint en compte l’augment de l’envelliment de la població vallenca -per sobre de la mitjana catalana- i del nombre de persones amb dependència. L'objectiu de l'escola "és que es quedi per sempre", apunta Cartanyà.

Les sessions són de dues hores setmanals i es duran a terme al Centre d’Assistència Primària Valls Urbà – Dr. Sarró, els dilluns a la tarda, en concret, de les 15.15h a les 17.15h. Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. En aquest sentit, l’Escola es converteix en un espai de trobada i de formació on s’aporten les eines necessàries perquè el cuidador pugui desenvolupar la seva tasca de cura diària i, al mateix temps, trobar suport, compartir experiències i rebre assessorament.

Per inscriure’s en aquest curs gratuït, els interessats poden adreçar-se als Serveis Socials (Carretera del Pla, núm 37 · 977 61 40 40) o bé al CAP Valls Urbà (carrer Vallvera, núm 8 · 977 62 02 00). En aquest curs, es treballarà amb grup de 15 a 20 persones i les que no trobin plaça podran esperar a insciure's en un nou curs.

 Calendari i temes del curs (de gener a maig de 2018)

· 22 de gener: sessió introductòria

· 29 de gener: dependències

· 5 de febrer: alimentació

· 12 de febrer: les demències

· 19 de febrer: medicació

· 26 de febrer i 5 de març: mobilitat i transferències. Banc Ajuts Tècnics de Salut

· 12 de març: riscos de la llar

· 19 de març: la higiene i les cures de la pell

· 9 d’abril: la incontinència

· 16 d’abril: la imatge. Activitats de lleure i descans

· 23 d’abril: activitat física

· 7 i 14 de maig: l’experiència de cuidar. Cuidar el cuidador

· 21 de maig: problemes bioètics i legals

· 28 de maig: cloenda

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: