Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença el judici de la Love Parade en què va morir una tarragonina i una cambrilenca

Al banc dels acusats, no s'hi asseuran ni l'alcalde de Duisburg, ni el propietari de l'empresa organitzadora ni el cap de la policia

La Love Parade de l'any 2010 La Love Parade de l'any 2010 CEDIDA
Successos Agències
Dissabte, 09 Desembre 2017 08:25

Després de set anys, aquest divendres ha començat a Alemanya el judici sobre els fets del Love Parade de Duisburg. En aquell festival de música electrònica, el juliol de 2010, va haver-hi una allau humana provocada pel pànic en un túnel en què van morir 21 persones, entre les quals dues noies catalanes: la cambrilenca Marta Acosta i la tarragonina Clara Zapater. Ara es jutja 10 persones per homicidi involuntari. Són quatre membres de l'empresa organització del festival i sis treballadors municipals de Duisburg, on es feia el festival de música techno.

L'advocat tarragoní Paco Zapater, el pare d'una de les víctimes, va liderar la recollida de signatures perquè es reobrís el cas: en va aconseguir més de 360.000. Zapater està satisfet per l'inici del judici, però a la vegada sent frustració per l'absència al banc dels acusats dels que considera els "tres principals responsables": no s'hi asseuran ni l'alcalde de la ciutat, ni el propietari de l'empresa organitzadora ni el cap de la policia.

Una de les pors que té Zapater és que els delictes d'homicidi imprudent i lesions prescriguin si no hi ha sentència en un termini de deu anys, abans del juliol del 2020. Ja han passat set anys i tem que la defensa intenti allargar encara més el procés judicial: "Això és una tortura. No només per a nosaltres, sinó també per als acusats. Una tortura i una gran ineficàcia". De fet, aquesta és l'estratègia que ha estat jugant tot el matí la defensa, segons fonts de l'acusació: mirar d'endarrerir cada tràmit del judici, que té una durada prevista de dotze mesos.

La família Zapater és una de les 34 acusacions particulars del cas. Amb aquest judici, espera tancar un capítol tràgic de la seva vida, que es faci justícia i que es determini el perquè d'aquelles morts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: