Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Coneguts de l’assassí confés de Meritxell Vall diuen que no era agressiu però que “s’alterava amb facilitat” quan bevia

Un testimoni relata una conversa en què l’acusat li deia que anés en compte amb la víctima perquè “era una puta i havia tingut molts nòvios”

La sala de vistes de l'Audiència de Tarragona en l'inici del judici per l'assassinat de la jove Meritxell Vall amb l'acusat, Stanislav R., assegut al fons a la dreta La sala de vistes de l'Audiència de Tarragona en l'inici del judici per l'assassinat de la jove Meritxell Vall amb l'acusat, Stanislav R., assegut al fons a la dreta ROGER SEGURA / ACN
Successos ACN
Dijous, 15 Març 2018 14:53

Els testimonis que han comparegut a l’Audiència de Tarragona, en la segona sessió del judici per la mort de la jove tarragonina Meritxell Vall l’octubre del 2015, han coincidit a destacar que el processat no mostrava comportaments agressius, però “s’alterava amb facilitat” quan bevia. Un conegut ha explicat també que, en una ocasió, Stanislav R. li havia dit que anés en compte amb la noia “perquè era una puta i havia tingut molts nòvios” i que “anava despullada” pel campament on vivia. Segons aquests testimonis proposats per la defensa, alguns dels quals solien freqüentar o havien viscut als terrenys propers al camp del Nàstic, l’acusat solia demanar almoina davant d’un supermercat del carrer del Cardenal Cervantes. Aquest dimecres el noi va reconèixer haver mort la noia a ganivetades, però va negar l’agressió sexual.

L’advocat de la defensa ha indicat aquest dijous que, després de la declaració inculpatòria, sol·licitarà que se’l condemni per homicidi amb els atenuants de consum d’alcohol i drogues, i confessió dels fets. El lletrat Pau Albiac rebutja la petició d’assassinat de la fiscalia perquè considera que no va haver-hi premeditació. El ministeri públic demana per al processat la pena de presó permanent revisable, a més de cinc anys de presó per temptativa de violació.

De fet, els interrogatoris als testimonis s’han centrat, per part de l’advocat defensor, en el caràcter de l’acusat i en el consum d’alcohol. “Bevia cada dia”, ha assenyalat un d’ells. Una altra coneguda ha detallat també que Stanislav “sempre duia una ampolla” quan el veia pel carrer. Aquest dimecres, el processat va justificar que en el moment dels fets anava “molt begut” i havia fumat marihuana. Els testimonis, però, han manifestat que l’home, almenys davant seu, mai no consumia drogues.

Un altre conegut de l’acusat ha explicat que, en una ocasió, havia pres cafè amb ell i amb la víctima. A preguntes de la fiscal, aquest home ha afirmat que Stanislav li havia parlat de Meritxell Vall i, més concretament, li havia comentat “les relacions que tenia i que li agradava sortir amb nois”. Després que la fiscal hagi observat una contradicció en el relat que va oferir en el seu moment davant el jutge d’instrucció, el testimoni ha admès que Stanislav li havia dit que anés en compte amb la noia “perquè era una puta i havia tingut molts nòvios”.

Durant la vista d’aquest dijous també s’han llegit les declaracions que dos testimonis van fer davant el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona unes setmanes després de la detenció del principal sospitós. Un d’ells assegurava al jutge que Stanislav li havia dit que tenia una condemna de cinc anys pendent al seu país, on “va robar i on va fer de tot”, i que volia marxar de la ciutat. Per contra, aquest dimecres, el processat va dir que va entrar “en pànic” quan la noia li va dir que el denunciaria perquè mai no havia tingut problemes amb la justícia.

Així mateix, el mateix testimoni va referir que l’acusat, després de fer-se pública la mort de Meritxell Vall, li havia comentat que Tarragona estava plena de policies “perquè tres romanesos borratxos havien violat i assassinat una turista”. De fet, segons han declarat, Stanislav no va comentar gairebé res dels fets amb els testimonis, els quals han dit que mai van sospitar d'ell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: