Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El mòbil ja és el principal dispositiu per accedir a Internet al Camp de Tarragona

En relació a les xarxes socials, Facebook és àmpliament la més utilitzada i Instagram creix i supera Twitter en usuaris

Utilització de l'aplicació d'Instagram Utilització de l'aplicació d'Instagram CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Febrer 2017 17:50

El telèfon mòbil és el dispositiu utilitzat per un major nombre d’usuaris per accedir a Internet, per davant de l’ordinador de sobretaula i el portàtil. A més, aquest dispositiu ja és el més triat com a primera opció a l’hora de connectar-s’hi, segons posa de manifest l’Observatori d’Internet 2016 de la Diputació de Tarragona. Concretament, el mòbil és el dispositiu preferit per accedir a continguts i serveis d’Internet pel 47% dels usuaris, per davant del 23% de l’ordinador de sobretaula com a principal equip, o el 20% que té el portàtil.

Pel que fa a equipament, en l’actualitat, hi ha telèfons mòbils al 97% de les llars tarragonines, l’ordinador és present al 88% de les cases, mentre s’obren pas de manera clara les tauletes tàctils que en 5 anys han passat de ser presents només al 6% de les llars a ser-hi al 63% en l’actualitat.

Menor ús d’Internet entre persones amb menys ingressos

Els perfils que presenten un menor ús d’Internet són les llars amb un nivell baix d’ingressos (fins a 1.200 euros al mes per llar), les dones, les persones de més de 55 anys, aquelles que no tenen estudis o bé compten amb estudis primaris i les persones que es dediquen a les tasques de la llar i els jubilats. Respecte l’any anterior, s’observa un augment de gairebé 20 punts en l’ús d’Internet entre els majors de 69 anys, 30% al 2015 davant el 49% actual. Tot i així, és en aquesta franja d’edat on s’observen més diferències entre homes i dones ja que és aquí on cau dramàticament en detriment de les dones.

Pel que fa als serveis d’Internet, es mantenen en nivell semblants aquells que ja venien sent els més utilitzats com la cerca d’informació, correu electrònic, lleure i missatgeria. Pugen, d’altra banda, la lectura dels mitjans de comunicació (del 72 al 77%), les compres ‘on-line’ (del 64 al 69%), la banca electrònica i molt lleugerament els tràmits de l’administració pública.

Instagram avança a Twitter

Un 71% dels usuaris d’Internet té un perfil a una o més xarxes socials, cosa que representa el 61% del global de la població. Novament, Facebook és la més utilitzada amb gran diferència. El 91% dels ciutadans que tenen algun perfil a les xarxes disposen d’un compte de Facebook. El 31% en té un a Instagram i un 28% en té a Twitter, que creix un 3% però passa de la segona a la tercera posició pel fa a xarxes amb més usuaris a la demarcació.

Sobre la configuració de la privacitat a les xarxes socials, la majoria d’usuaris restringeix l’accés públic al seu perfil però en diferent mesura. Un 18% només deixa que una part dels seus contactes accedeixi al contingut i un 48% dóna accés als seus contactes a tots els continguts; mentre que, un 16% els manté totalment públics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: