Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona presenta una plataforma virtual perquè les entitats donin a conèixer el seu projecte

La iniciativa, anomenada SocialAtlas, neix a Tarragona amb l’objectiu d’anar expandint-se per tota Catalunya

Un dels responsables del projecte, Armand Bogaarts, i la consellera i presidenta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria. Un dels responsables del projecte, Armand Bogaarts, i la consellera i presidenta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria. MARINA MARTÍNEZ
Tecnologia Marina Martínez
Divendres, 24 Març 2017 12:11

Tarragona presenta una plataforma virtual, sota el nom de SocialAtlas, que vol ajudar a les entitats a donar a conèixer els seus projectes i obtenir finançament. Aquesta iniciativa s’organitza a través de dues plataformes on, d’una banda es troba la web socialatlas.city, que exerceix de punt de trobada per a les associacions i els benefactors. De l’altra, la xarxa social ètica Messagenes, on cada entitat explica la seva activitat diària, de manera que tot queda recollit en un timeline tal i com si fos una memòria. A més, el SocialAtlas també exerceix de recol·lecció de dades de les entitats que permeten crear un mapa de zones i associacions de la ciutat més actives i, en un futur, dissenyar estratègies de ciutat pel que fa a polítiques socials.

En relació amb el finançament, per tal de poder obtenir-ho, les entitats poden contractar diferents packs per fer-los visibles. S’ofereix des d’una opció gratuïta fins a 75€ el trimestre. A l’altre costat hi ha els benefactors i patrocinadors, que tant poden ser empreses com institucions particulars. Aquestes poden realitzar aportacions de fins a 10.000€ anuals per a projectes i organitzacions concretes, que s’emmarquin en el segment social en el qual desitgin invertir, com per exemple Repsol que ja forma part.

Un dels responsables del projecte, Armand Bogaarts, ha destacat que la missió és enfortir la societat civil i millorar l’impacte social. Alhora, en relació al nombre d’entitats que es poden afegir ha remarcat que “no hi ha límits. La idea és anar creixent poc a poc”.

De fet, aquesta iniciativa neix a Tarragona i un dels altres objectius, tal i com ha remarcat Amand Bogaarts, és expandir-se fins arribar a tota Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: