Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriba la llum natural a una de les Sales de Control 24h de Repsol

L’objectiu d’aquest projecte pioner és augmentar la sensació de benestar dels treballadors i millorar el rendiment

La Sala de Control 24h de Polipropilè del Complex Industrial de Repsol on s'ha instal·lat aquest projecte pioner de llum natural La Sala de Control 24h de Polipropilè del Complex Industrial de Repsol on s'ha instal·lat aquest projecte pioner de llum natural MARINA MARTÍNEZ
Tecnologia Marina Martínez
Divendres, 05 Mai 2017 12:33

La Sala de Control 24h de Polipropilè del Complex Industrial de Repsol a Tarragona ja disposa d’un sistema de llum natural. Així ho va instal•lar l’empresa Ledmotive Technologies, una startup recolzada per la Fundación Repsol, el passat mes de novembre. Aquesta nova tecnologia té com objectiu traslladar el dinamisme de la llum natural a l’entorn de treball, augmentant la sensació de benestar i proporcionant una atmosfera adequada que permet millorar el rendiment, la concentració i la motivació dels empleats, respectant els ritmes circadians dels operadors de la sala en cada torn de treball.

La directora general de Ledmotive, Meritxell Carreras ha explicat que “la llum no només serveix per veure sinó que impacte sobre la nostra biologia”. En aquesta línia ha remarcat la importància d’aquestes instal•lacions i ha avançat que en relació al benestar dels treballadors “ja s’estan veient millores i, aproximadament quan passi un any podrem valorar també els resultats de productivitat”. De fet, un dels operadors de la sala, Isidre Ayza, ha destacat que “es treballa millor perquè abans amb els fluorescents es reflectia molt a les pantalles”.

Per la seva part, el director del C.I de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha explicat que “amb aquest projecte pioner el que es vol intentar és reduir la taxa d’error millorant la productivitat dels nostres treballadors”. Ha volgut deixar clar que prèviament no hi havia cap problema de falta d’il•luminació però, al tractar-se d’una sala sense finestres -per raons de seguretat-, “era un lloc idoni per provar aquesta innovació”.

Funcionament

Les lluminàries han estat programades per seguir una seqüència d’il·luminació adaptada al torn de treball proporcionant una il·luminació dinàmica en funció de l’hora en què ens trobem. El sistema d’il·luminació és autònom, reconeix l’hora en temps real i emet la seqüència d’il·luminació definida per aquell lapse de temps, enviant la informació a les lluminàries perquè reprodueixin de forma automàtica l’espectre de llum desitjat.

El cost de cada lluminària és de 800 euros i a la Sala de Control s’han instal·lat al voltant d’una trentena. En un futur, però, es té previst instal·lar-ne a altres sales de controls del Complex.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: