Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Madrid premia l’app Reliving-Tàrraco i no descarta incorporar-la

Es tracta d’un programari de realitat augmentada que recrea espais de la Tàrraco romana

L'aplicatiu Imageen Reliving-Tàrraco és un programa de realitat augmentada que recrea espais de Tàrraco L'aplicatiu Imageen Reliving-Tàrraco és un programa de realitat augmentada que recrea espais de Tàrraco CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Divendres, 16 Juny 2017 13:34

L’Ajuntament de Madrid ha guardonat el projecte Imageen Reliving-Tàrraco com una de les millors aplicacions per promoure la història, i a més, amb la perspectiva de poder aplicar-la a la capital espanyola. Aquest premi s’emmarca dins el concurs ‘Madrid Appetece’, que ha seleccionat les tres millors apps d’entre un centenar presentades. La iniciativa ha esdevingut guanyadora de la categoria d’aplicacions que es podrien adaptar a Madrid i, encara que no existeix un compromís ferm, sí que hi ha perspectiva de crear Reliving-Madrid.

Imageen Relivin-Tàrraco és una aplicació de realitat augmentada que permet recrear diversos espais de la Tàrraco romana. L’app ha estat impulsada per la fundació Tarragona Smart City i ja ha tingut més de 165.000 descàrregues en prop d’un any i mig. El co-fundador de Imageen, Victor de Vega, assegura que “és un primer pas” i que el més lògic, en coherència amb el premi, seria que es poguessin posar a treballar en el projecte adaptat a Madrid. Tot i això, Vega ha recalcat que el compromís principal de l’empresa és Tarragona i ha afegit que “en absolut és un projecte acabat, és només la versió 1.0”. Per això, el co-fundador de l’app ha apuntat que la relació amb l’Ajuntament ha d’anar de la mà per millorar l’aplicatiu.

D’altra banda, Imageen també ha estat seleccionada per participar en el programa d’acceleració Start Up Madrid 10, premis a la innovació. Es tracta d’un programa en què quasi una trentena de grans empreses donen suport a iniciatives a més petita escala. Durant cinc mesos, Imageen i els altres seleccionats podran adquirir competències per fer créixer la proposta, millorant, en aquest cas, l’oferta tarragonina i exportant Imageen a Madrid.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: