Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou reordenarà l’entorn del Club Nàutic i de part de la façana marítima

La proposta del govern municipal pretén millorar la connexió entre el passeig Jaume I i el Miramar, a més de generar més espai pels vianants

Imatge del Club Nàutic de Salou i el seu entorn Imatge del Club Nàutic de Salou i el seu entorn CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Gener 2018 16:25

Aquest matí s’ha presentat la nova Proposta d’Ordenació de la zona portuària i el Pla Especial del Port Esportiu de Salou. Aquest projecte consisteix en incorporar nous usos com la creació d’una àrea comercial als baixos de l’edifici del Club Nàutic, a més d’un aparcament subterrani en aquest àmbit. També preveu una nova escola de vela, amb una petita platja per poder facilitar-ne l’entrada i sortida de les embarcacions de vela lleugera.

El Pla especial també ha estudiat la reubicació del moll de charters i l’eliminació dels pavellons de la façana nord del Club Nàutic per donar continuïtat al Passeig Jaume I; per tant, un cop finalitzada la concessió aquest estiu del 2018, desapareixerien les actuals construccions de primera línia. Per complementar, es pretén realitzar una sèrie de millores de l’entorn, com són la remodelació del disseny del carrer de Joan Miró, la conservació i ampliació de les àrees verdes de la Plaça de Bonet, la reestructuració de l'edificació existent, la proposta de l’Edifici Miramar i el disseny del Passeig del Dic d’Abric i l’Espigó del Moll per maximitzar l’ús i la relació visual directa sobre el mar i la platja.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “aquesta proposta busca donar un pas més en la qualitat urbanística de Salou a primera línia, integrant el port i la ciutat tot aprofitant al màxim els espais de connexió i apostant per la sostenibilitat”. A més, aquesta nova proposta també pretén reduir la contaminació lumínica. Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “el pla pretén millorar la funcionalitat del port, a través d’un increment de la seguretat amb més vigilància i control d’accessos i un correcte manteniment de les instal·lacions i instal·lant punts verds de recollida selectiva de residus; i fomentar activitats d’educació ambiental dels usuaris dels ports”.

Per altra banda, aquest pla preveu també facilitar l’accés a l’interior del Port, tant de vehicles, incorporant diferents accessos des del carrer Miramar i el carrer Joan Miró; com de creuers turístics, desplaçant la zona d’embarcament per millorar l’accessibilitat i la seguretat del servei; i de vianants, connectant directament amb una nova plaça i amb l’Espigó del Moll. A més, tot l’àmbit portuari estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes.

L’any 1968, el ple de l’Ajuntament de Salou i Vila-seca va atorgar al Club Nàutic Salou la construcció del port esportiu del municipi i la subsegüent gestió de la seva explotació per un termini de 50 anys, de manera que aquest 2018 finalitza la concessió municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: