Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de la Savinosa es queixen de les pudors de la guingueta de la platja

Els veïns lamenten no poder obrir les finestres, aquest estiu, per la pudor de fregit, mentre que l’encarregada de la guingueta assegura tenir-ho tot en regla

La guingueta de la platja tarragonina rep queixes veïnals per les males olors de menjar i per la fossa sèptica que hi té La guingueta de la platja tarragonina rep queixes veïnals per les males olors de menjar i per la fossa sèptica que hi té MARINA MARTÍNEZ
Veïnatge Marina Martínez
Dimecres, 09 Agost 2017 08:52

Un grup de veïns de la Savinosa es queixen de les pudors de menjar i de fregit que provenen de la guingueta situada a la mateixa platja tarragonina –instal·lada fa tres anys després que el consistori de Tarragona en concedís la llicència–. El veïnatge lamenta, fins i tot, no poder obrir les finestres ni estendre la roba, ja que, tal com expliquen, “la pudor entra a les cases i es cala a la roba que tenim estesa a la terrassa”. Una de les veïnes, Cristina Anglès, hi afegeix que “és sobretot aquest estiu que estem sentint més les pudors”. A més, un altre veí, Antonio Fernández, remarca que és necessari revisar la normativa de fums i comprovar que s’està complint; tot i que “falta també un cert treball en bloc per part dels veïns”. De moment, Fernández avança que la guingueta no compleix amb la normativa d’il·luminació,i pel que fa a l’extracció de fums, “necessitaríem un tècnic que ens expliqués com ha d’estar regulat i si es respecta”.

Des de l’associació de veïns Racó de la Savinosa, el president Carlos Pedreño afirma que tres veïns ja van avisar-los que enviaran una carta a l’Ajuntament. Tot i així, l’associació preveu tractar el tema en la pròxima reunió per treballar en bloc i, si s’escau, redactar un escrit per fer revisar aquestes instal·lacions: “No és normal que aquest estiu les pudors siguin més fortes i podria ser que s’hagi modificat algun element sense permís”, diu Pedreño.

L’encarregada de la guingueta, Eva Arnella, que desconeixia les queixes, afirma que té tota la documentació en regla i que ha passat les inspeccions sense cap mena de problema.

Problemes amb la fossa sèptica

Les pudors de menjar no són l’única queixa. Els veïns, i en aquest cas també els banyistes, critiquen les pudors provinents de la fossa sèptica ubicada al costat de la guingueta: “Quan baixem a la platja fa pudor i imagino que és a causa de totes les aigües dels sanitaris i de la cuina de l’establiment”, explica una de les veïnes de la zona, María Luisa Ruíz de Porras. A més, la veïna creu que és necessari solucionar aquest problema, “sobretot per temes de salut”. L’encarregada de la guingueta, Eva Arnella, afirma que està al corrent d’aquest problema i assenyala que això és a causa del trencament d’un dels motors de la fossa: “El motiu radica en l’avaria d’un dels motors.

Per poder arreglar-ho es precisa realitzar una obra que sembla ser complicada i per això des del consistori es va acordar fer-ho passat el mes d’agost per evitar molèsties”. De moment, un camió d’EMATSA s’encarrega de netejar la fossa de tant en tant i buidar-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: