Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protesta veïnal per demanar que Santa Tecla arribi a tots els barris

Entitats veïnals, socials i polítiques acusen l’Ajuntament de Tarragona d’incomplir l’acord del ple per descentralitzar la festa

Els representants veïnals, aquesta tarda, amb els nanos de Torreforta donant l’esquena en acte de protesta Els representants veïnals, aquesta tarda, amb els nanos de Torreforta donant l’esquena en acte de protesta JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 20 Setembre 2017 18:57

Representants d’associacions veïnals de Ponent i de Llevant i d’entitats socials i polítiques han fet aquesta tarda un acte de protesta davant del centre cívic municipal del barri de Torreforta, per demanar la descentralització dels actes de les Festes de Santa Tecla de Tarragona als barris. Els veïns acusen la regidoria de Festes d’incomplir una moció impulsada per Podemos que el ple va aprovar per unanimitat, el passat 30 de setembre del 2016, en què s’acordava “descentralitzar les festes de Santa Tecla per a que puguin arribar a tots els barris i a tots els sectors de població”, ha recordat la representant de l’Associació La Morada de Tarragona, Tamara Ruiz. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Toni Peco, ha lamentat que “les festes no s’han descentralitzat i la prova és que no s’ha programat cap acte ni a Sant Pere i Sant Pau, ni a Sant Salvador ni a cap barri de Ponent o Llevant”.

Els veïns han recordat que la petició de descentralitzar les festes es va fer perquè “moltes famílies no poden desplaçar-se durant deu dies a la Part Alta per gaudir de la festa”, ha assenyalat Modesto Pallejà, president de l’AV Plaça Primer de Maig  i Voltants de Torreforta. Al mateix temps, portar actes fora del centre comportaria “donar suport al petit i mitjà comerç dels barris i repartir entre totes les zones de la ciutat les molèsties que provoca als veïns la concentració d’actes”, ha argumentat Peco. Les entitats també han reclamat la participació de grups festius dels barris, -com els diables de Torreforta, els timbalers de Riu Clar o la batucada de Santa Pere i Sant Pau- als actes de Santa Tecla.

Preguntes al ple

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Federació de Veïns de Llevant (FAV), l'Associació La Morada i una quinzena d’entitats de Ponent i la zona Nord preguntaran al govern municipal en el pròxim ple del 9 d’octubre per què no s’han programat activitats de Santa Tecla als barris de Ponent i Llevant. També volen saber quines accions ha fet el govern local, des del 30 de setembre del 2016 fins ara, per programar alternatives festives i culturals i quins processos participatius oberts a les entitats s’han fet per a la programació de les festes. Les entitats signants volen que se'ls respongui en el mateix plenari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: