Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FAVT proposa a l'Ajuntament de Tarragona la creació dels 'Consells de barri'

L'alcalde estudiarà la proposta de la federació veïnal que té per objectiu d'agrupar barris amb realitats semblants per discutir problemes i solucions entre tots els sectors / Ballesteros i els representants veïnals també acorden la creació d’una comissió de treball d’urbanisme, manteniment, neteja i seguretat

Imatge de la reunió entre l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de regidors, amb els representants veïnals Imatge de la reunió entre l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de regidors, amb els representants veïnals FAVT
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 24 Novembre 2017 09:28

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) es va reunir dilluns amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i diversos regidors per tractar dels temes que més afecten als barris. En el transcurs de la reunió, la FAVT va proposar la creació dels “Consells de barri”, uns òrgans que estarien formats per associacions de veïns, comerciants, ampes, escoles, Ajuntament i entitats que treballen als barris. Els representants de la Federació van explicar que l’objectiu d’aquests consells seria “treballar propostes i solucions als problemes de cada zona”, alhora que marcaria quines són les prioritats i necessitats reals a treballar en cada barri, des del punts de vista dels diferents interlocutors. En definitiva, un punt de trobada on es pugui discutir aquestes necessitats i les possibles propostes per traslladar-les a l’Ajuntament o a l’administració que correspongui. Al mateix temps, els consells de barri esdevindrien una eina activa i participativa entre els ciutadans i l’Ajuntament. Els veïns van citar com a experiències actuals que ja treballen en aquesta mateixa línia la Taula d’entitats de Sant Salvador o el Pacte pel Civisme de Bonavista. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va mostrar receptiu a la idea i estudiarà la proposta veïnal.

Un pla d'urgències als barris

La FAVT també va traslladar a l’alcalde la preocupació dels veïns per l’estat de deixadesa, manca de manteniment i d’inversió en què es troben diversos carrers, places i edificis del barris de Tarragona. El president de la FAVT, Toni Peco, va proposar un pla d’actuacions i d’inversions per aquelles situacions que requereixen més urgència: “Necessitem un pla de xoc per posar-nos al dia per tal de millorar i arranjar equipaments públics, locals socials degradats, rehabilitació d’edificis, l’asfaltatge de carrers i voreres o de parcs i jardins”. El conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, va anunciar als veïns que les actuacions que es puguin fer als barris estaran subjectes a la venda de patrimoni municipal. Amb tot, l’alcalde va proposar a la FAVT la creació d’una comissió de treball que estaria formada per representants veïnals, regidors i tècnics municipals per fer un seguiment d’aquelles actuacions més urgents que es puguin fer en matèria de manteniment, neteja i seguretat a la via pública.

La participació a les festes de la ciutat

D’altra banda, els veïns van demanar a Ballesteros una millora de la partida destinada a les festes i activitats dels barris ja que aquestes s’han incrementat amb el temps. La Federació va recordar que “la dinamització dels barris es fa en la majoria de casos gràcies a les activitats que fem les associacions de veïns, com el programa d'activitats ‘Estiu als Barris’, que requereixen un esforç humà i més recursos econòmics”. L'entitat també va reclamar una participació més activa de les entitats dels barris a les festes majors de la ciutat. La consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria, va acceptar la creació d’una comissió de cultura i festes que estudiaria fórmules de participació. Els veïns també van traslladar a l’alcalde la seva inquietud per la coincidència de les festes d’alguns barris amb els Jocs Mediterranis del 2018. Des de l’Ajuntament es va tranquil•litzar als veïns garantint que serà compatible la celebració dels Jocs amb les necessitats de recursos materials i de seguretat de les festes de barris.

Un altre aspecte de futur que preocupa als representants veïnals és el model de creixement urbanístic de la ciutat: “Fa anys que no veiem una grua als nostres barris i tampoc veiem que s’impulsin polítiques de rehabilitació d’edificis i habitatges, sigui de l’Ajuntament, la Generalitat o l’Estat”, va assenyalar el president de la FAVT, a la vegada que va instar al govern municipal a apostar per actuacions urbanístiques que connectin millor els barris entre ells i amb el centre de la ciutat implantant un model de creixement més sostenible i de reciclatge urbà.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: