Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Toni Peco deixa la presidència de la FAVT

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) no es presentarà a la reelecció per donar pas a nova gent

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, llegint un manifest davant de l'Ajuntament, l'octubre del 2016 El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, llegint un manifest davant de l'Ajuntament, l'octubre del 2016 J.CARTANYÀ
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 22 Febrer 2018 16:12

Toni Peco deixarà de ser el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), segons ha avançat aquesta tarda el programa 'Ràdio Veïnal' de Tarragona Ràdio. Després de nou anys al capdavant de la Federació, Peco finalitza la seva vinculació amb l'entitat veïnal per donar el relleu a noves persones. Les associacions de veïns de la FAVT poden presentar candidatures fins al 27 de febrer per tal que l’assemblea del dia 28 esculli un nou president i una nova junta.

Antonio Peco es va iniciar en els moviments juvenils del barri de la Floresta als 15 anys, passant a formar part de l'esplai de la Floresta com a monitor i posteriorment com a director. L'any 1992 va entrar a formar part de la junta de l'AV La Floresta i el 1996 va ser elegit president de l'associació de veïns, una responsabilitat que va exercir durant 20 anys, fins al 2016.

Pel que fa a la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Peco va entrar a formar part de l’entitat el 2003 com a vicepresident, al costat de la presidenta Elena Regidor. Toni Peco va assumir la presidència de la FAVT l’any 2009, quan Elena Regidor es va retirar.

Des de la reivindicació social als projectes culturals

Del període de presidència a la FAVT, Peco en destaca la lluita i les manifestacions que, des del 2010 fins 2013, es van portar a terme al costat de la Plataforma en defensa dels drets públics, una agrupació formada de 50 entitats, destacant el front comú entre la Federació i els sindicats com mai a la història de Tarragona s'havia fet. Algunes de les manifestacions van arribar a aglutinar més de 10.000 persones. En una època més recent, també cal citar les mobilitzacions per la recuperació de les inversions i el manteniment de la ciutat i dels seus equipaments. Altres reivindicacions importants de l’etapa de Peco a la FAVT, són les mobilitzacions per recuperar serveis públics retallats, sobretot en salut, com l'atenció continuada dels CAP’s de Sant Salvador, Bonavista i Sant Pere i Sant Pau. Peco també ha estat un defensor de la connexió dels barris de Ponent amb el centre de la ciutat, així com de l'Anella Verda de Tarragona.

Pel que fa a projectes socials i culturals promoguts per la Federació, Peco destaca la proximitat aconseguida amb els veïns i veïnes amb projectes com 'Estiu als barris', que apropa cada any la cultura i el lleure a les famílies dels barris; el Centre de recursos, una eina que s’ha convertit en indispensable tant per les associacions de veïns com per altres entitats a l’hora d’organitzar activitats al carrer i el programa 'Ràdio Veïnal de Tarragona', -que s'emet a Tarragona Ràdio-, un canal de comunicació directe de la FAVT i les entitats veïnals per donar a conèixer les necessitats, projectes i activitats dels barris.

El president sortint també considera molt positives les bones relacions que la FAVT ha mantingut amb altres entitats de la ciutat i altres federacions, especialment amb la Federació de Veïns de l’Àrea de Llevant, amb la que comparteixen diverses reivindicacions i projectes.

Malgrat aquest balanç positiu, Toni Peco deixa la Federació amb alguns aspectes que creu que caldrà seguir millorant a partir d’ara. En concret, Peco es refereix a la manca de diàleg dels últims anys entre l'equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona i la FAVT, un front que Peco considera que continua obert i que espera poder tancar en la pròxima junta que entri a liderar la FAVT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: