Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu Morató Aragonès de Cornudella obre temporada amb l'exposició 'Figures i bodegons'

L'acte d'inauguració de la mostra de l'artista Morató Aragonès se celebrarà el proper dissabte 14 de juliol, a les 12h, al Casal Jaume

Una de les pintures que estarà exposada aquesta temporada de l'artista Morató Aragonès Una de les pintures que estarà exposada aquesta temporada de l'artista Morató Aragonès AMA
Art Redacció Infocamp
Dijous, 12 Juliol 2018 13:06

La tercera temporada de l'Arxiu Morató Aragonés (AMA) de Cornudella de Montsant comença amb una magnifica i variada mostra d'olis sobre tela, dibuixos, aquarel.les i esbossos que abasten totes les èpoques del pintor que dona nom a l'equipament. Cal destacar que moltes de les peces que es podran veuren a l'AMA, fins al mes de juny de 2019, no han estat mai exposades.

Morató Aragonès pertany a una generació d'artistes que es va forjar a cavall entre la pura tradició pictòrica de l'impressionisme i les diverses sacsejades que van tenir lloc als anys 40 i 50 amb l'epicentre a Paris. Del retrat a l'escena costumista i, més endavant, purament reflexiu, les figures aniran construïnt un imaginari estètic de bellesa ideal i trascendent que serà marca personal de l'artista.

En aquesta mostra trobarem apunts fets al natural als cafès de Paris de l'any 1954 (en una de les estades a la capital francesa més productives per al pintor), als teatres barcelonins del Paral.lel i a les bodegues de la Ribera, plens de ballarins, músics i mariners de la bohèmia. Escenes on la cigarreta, el cafè i el vi amb sifó són testimoni d'una època i una manera de fer i ser. On, també, les reminiscències dels ays 60 i 70 de les tertúlies als emblemàtics cafès La Punyalada i La Cova del Drac (desapareguts de la vida barcelonina fa anys) hi són també presents.

Les obres que es presenten formen part tant de la Cessió Montserrat Pàmies com de préstecs de col.leccions particulars i una peça del 1943 cedida per a l'exposició pels Museus de Reus.

Horaris de visita

Del 15 de juliol al 30 d'agost: visites concertades (977-561416).

De setembre a juny: dilluns a divendres de 17 a 20 h. Caps de setmana: visites concertades.

Consulteu les dates de les visites guiades al blog: www.arxiumoratoaragones.blogspot.com.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: