Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival SCAN Tarragona explorarà l'evolució actual de la fotografia

El festival de referència europea se celebrarà, del 17 d’octubre al 9 de desembre, amb seu principal als Tinglados del Port de Tarragona

Imatge d'una part de l'exposició 'Thinking About (Photography)', l'activitat troncal del Festival SCAN Tarragona Imatge d'una part de l'exposició 'Thinking About (Photography)', l'activitat troncal del Festival SCAN Tarragona LAIA MOLNÉ
Art Laia Molné
Dimecres, 17 Octubre 2018 13:02

El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, arriba a la seva setena edició, amb deu anys de recorregut, per seguir impulsant els nous talents de la fotografia nacional i internacional, amb més de 400 projectes d’arreu del món presentats per participar en aquesta edició. El nou director tècnic de SCAN Tarragona, Jesús Vilamajó, ha posat l’accent en què el festival “té una importància d’àmbit europeu i atrau participants i públics molt variats”.

Aquest any ‘Talent Latent’, activitat troncal del SCAN, ha adoptat el sobrenom ‘Thinking About (Photography)’, amb la intenció d’aconseguir una visió més arriscada, híbrida i transversal. El comissari de l’exposició, Sema d’Acosta, assegurava tenir “més interès per l’evolució actual de la fotografia que pels noms concrets dels autors involucrats”. En total, 15 autors presentaran al Tinglado 2 les seves obres de manera individual i compartida alhora, creant un espai “únic i especial”, segons d’Acosta. A més, aquest any l’espai s’ha dividit en tres temàtiques: Forma-llenguatge, qüestiona la disciplina artística de la fotografia; Memòria-veritat, es planteja els principis tradicionals d’aquest art; i Altres-nosaltres, on s’exposa el canvi de paradigma que s’ha produït en el món de l’art en les darreres dècades.

SCAN2

Una altra de les activitats troncals del festival és el ‘Full Contact’, on 21 artistes podran ensenyar les seves obres a galeristes, directors de festivals, editors, comissaris i crítics del món de l’art. Una activitat “única a tot el món”, segons el director tècnic de l’SCAN, que permet als artistes més joves i emergents tenir una oportunitat professional. Aquest punt de trobada se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre al Tinglado 1 del Port de Tarragona.

A més, l’SCAN Tarragona engloba altres activitats que s’aniran desglossant del 17 d’octubre al 9 de desembre, temps que dura el festival, i que inclouen exposicions a: la Fundació Forvm, el Museu d’Art Modern, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, l’Arxiu Municipal, etc. Amb la novetat que aquest any també hi haurà dues exposicions fora de la ciutat: ‘Aum’, de Martí Gasull, al Pàrquing dels Pallaresos, i ‘Nanparanpare’, a l’Escola d’Art i Disseny de Reus

La novetat del festival és el ‘Petit SCAN’, per apropar l’art fotogràfic als més petits. El 24 de novembre es durà a terme l’activitat itinerant ‘Prohibit jugar a pilota al moll’ a partir de les 12h del migdia. Al Teatre del Serrallo, el mateix cap de setmana, es farà el taller de fotogrames per a famílies ‘La imatge Latent’, a càrrec de Clicme.

SCAN3

Més de 50 llibres autoeditats

Un total de 52 llibres de fotografia autoeditats i de petites editorials es podran consultar al Tinglado 2. L’exposició vol mostrar, des d’un punt de vista transgerenacional, la creativitat del moment pel que fa a l’edició de llibres de fotografia. Els llibres daten d’edicions compreses entre l’any 2016 i 2018.

Totes les activitats que el Festival SCAN acollirà del 17 d’octubre al 9 de desembre les podeu consultar aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: