Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Riudoms inaugura una escultura de Gaudí

L’obra de l'artista tarragoní Joan Serramià estarà situada a les escales de la plaça de l’Església

L'escultor Joan Serramià amb l'escultura d'Antoni Gaudi L'escultor Joan Serramià amb l'escultura d'Antoni Gaudi CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 18 Gener 2019 21:48

El punt àlgid de la programació de la Festa Major de Sant Sebastià de Riudoms el marcarà la inauguració de l’escultura d’Antoni Gaudí a la plaça de l’Església. L’acte de presentació al públic de l’estàtua del fill il·lustre del municipi se celebrarà el proper diumenge dia 20 de gener, a les 13.30 hores, en un dels llocs més emblemàtics de la vila del Baix Camp: les escales de la plaça de l’església, on històricament s’han fet les fotografies de grup de la població riudomenca coincidint amb esdeveniments singulars i familiars.

L’estàtua de Gaudí, de grandària natural i uns 200 quilos de pes, és obra de l’artista tarragoní Joan Serramià amb arrels riudomenques i, fins i tot, una relació familiar amb el genial arquitecte. La seva àvia, Carme Gaudí, era filla de Joan Gaudí, un dels cosins d’Antoni Gaudí amb qui tenia més relació a Riudoms.

Serramià ha dedicat uns sis mesos en crear l’escultura de cos sencer de l’arquitecte universal. Ha emprat tres mesos per a fer l’estudi del cap emprant argila, dos mesos per a la creació del cos en escaiola i un mes per a la fosa en bronze mitjançant la tècnica de la cera perduda, amb la col·laboració de la Foneria Artística Ginfer SL de Reus.

L’escultura representa un Antoni Gaudí adult, en la darrera etapa de la seva vida, d d’estatura en un'1,70m a posició estàtica amb un peu en graons diferents. A la mà hi duu una maqueta de les torres de la Sagrada Família, la seva obra més coneguda i més internacional. La seva col·locació a les escales de la plaça de l’Església permetrà que riudomencs i visitants es fotografiïn amb l’escultura amb l’objectiu que es converteixi en una imatge viral per a la promoció turística de Riudoms.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: