Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constantí estrena un bust en homenatge a l'emperador que dóna nom al poble

La iniciativa va sorgir com a proposta de l' investigador i divulgador de la història local i de Centcelles, Lluís Papiol Molné

El nou bust dedicat a l'emperador que dóna nom al poble, Constantí I el Gran El nou bust dedicat a l'emperador que dóna nom al poble, Constantí I el Gran CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Març 2019 17:32

Constantí estrena un bust de l'emperador Constantí I el Gran, que s'ha instal·lat a l'Avinguda Onze de Setembre tocant amb carrer Major, aquest dimarts, 19 de març. El bust homenatja a l'emperador que dóna nom al poble i és una de les últimes actuacions previstes abans de donar per finalitzades les obres del projecte de renovació i millora de l'Avinguda Onze de Setembre i els carrers de l'entorn, un dels principals projectes d'aquest mandat municipal 2015-2019.

La instal·lació d'aquest bust es fa en homenatge a la figura del personatge històric que dóna nom al poble: l'emperador Constantí I el Gran. Es tracta d'un bust de bronze, que ha estat elaborat per Montserrat Iscla (La Seu d'Urgell, 1956), artista visual dedicada a la pintura i a l'escultura monumental. Ha participat en diverses exposicions nacionals i internacionals a llocs com Portugal, Bèlgica, Alemanya, Chicago, Madrid, Barcelona, etc. Les seves escultures formen part de col·leccions públiques i privades.

Aquesta proposta va sorgir arran de la petició de l'investigador i divulgador de la història local i de Centcelles, Lluís Papiol Molné, que va demanar al govern municipal la construcció d'un bust en honor a Constantí I El Gran, el primer emperador romà que va professar la religió cristiana, durant el pregó de la Festa Major d'hivern del gener de 2017.

El nou element escultòric del poble es podrà estrenar durant la Trobada d'Armats de les comarques del Tarragonès, que tindrà lloc a Constantí el pròxim diumenge, 7 d'abril.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: