Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Castell de Vila-seca es convertirà en l’espai expositiu més important de la demarcació

La Fundació Privada Vila Casas cedirà les seves obres per realitzar exposicions de pintura contemporània catalana

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha rebut el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, al Castell de Vila-seca L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha rebut el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, al Castell de Vila-seca ALBA SANCHA
Art Alba Sancha
Dilluns, 25 Març 2019 13:52

El Castell de Vila-seca serà l’espai cultural i expositiu més important del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Així ho ha afirmat l’alcalde del municipi, Josep Poblet, que ha assegurat que gràcies a la Fundació Privada Vila Casas, presidida per Antoni Vila Casas, l’equipament es convertirà en el primer d’aquestes característiques, “no només a Vila-seca, sinó a tota la regió”. La Fundació Vila Casas compta amb una àmplia i singular col·lecció que se centra en l’art contemporani català, amb un ampli ventall d’obres dels artistes més importants de Catalunya del darrer segle, com el pintor i escultor Antoni Tàpies o la fotògrafa Pilar Aymerich, entre altres. Es tracta d’una col·lecció única a Catalunya que, un cop inaugurada la primera sala del Castell de Vila-seca, també estarà present a la regió tarragonina. Tot i que l’alcalde ha apuntat que la inauguració de la primera sala es podria fer als voltants de la festa major de Sant Jaume, entre els mesos de juliol i agost, tant ell com el president de la fundació han preferit no revelar encara amb quin artista s’estrenarà.

“No hi ha un espai expositiu com aquest en tota la regió”, ha assegurat Poblet. En aquest sentit, el batlle de Vila-seca ha explicat que el Castell es convertirà en un gran espai expositiu de pintura catalana contemporània gràcies al conveni que ha signat, aquest dilluns 25 de març, el consistori del municipi amb la Fundació Privada Vila Casas. Aquesta fundació permetrà la realització d’exposicions pictòriques dels artistes catalans més destacats de l’etapa contemporània gràcies a la cessió d’obres de la seva col·lecció. El president de la fundació, Antoni Vila Casas, s’ha mostrat molt satisfet pel fet de poder exposar part de la seva col·lecció en aquest espai que, des del primer dia que el va veure, va quedar “impressionat amb la restauració”. “Ja tenim preparada la primera exposició”, ha anunciat també Vila Casas, tot i que no ha volgut desvetllar encara qui serà l’autor que estreni el Castell de Vila-seca com a equipament expositiu. El president de la fundació ha manifestat que la finalitat és “sorprendre”, una voluntat a la qual Poblet també s’hi ha sumat. Tot i això, han avançat que l’exposició inaugural estarà composada per “obres inèdites pel públic”, que no ha vist mai ningú.

Tres sales d'exposició i "espais d'interpretació"

Un cop es finalitzin els darrers detalls de la restauració del Castell de Vila-seca, aquest s'obrirà al públic com un espai cultural, amb tres grans sales d’exposicions, segons ha detallat el batlle, però també amb altres espais intermedis de “contextualització” i “interpretació de l’autor”. En principi, el conveni signat amb la Fundació Vila Casas tindrà una durada de quatre anys, la qual cosa permetrà “avaluar la resposta del públic” en aquest període de temps, segons Poblet.

Imatge d'una de les sales d'exposicions del Castell de Vila-seca:

Espai expositius castell vila seca

La col·lecció de la Fundació Vila Casas, “la més important del país”

La Fundació Vila Casas compta amb “la col·lecció d’art contemporani de Catalunya més important del país”, en paraules del batlle, que també ha assegurat que es tracta d’un conjunt d’obres que simbolitzen “una centúria d’art, com pocs n’hi ha”. L’organització compta amb diferents centres d’art arreu del territori català: els Espais VolArt, a Barcelona, que són dos palaus modernistes que acullen exposicions temporals per a la promoció dels artistes del fons de la col·lecció; el Museu Can Framis, també a Barcelona, on es pot veure la col·lecció permanent de pintura contemporània, com també exposicions temporals; el Museu Can Mario, a Palafrugell (Girona), on es pot veure la col·lecció permanent d’escultura contemporània, complementada també amb exposicions temporals; i, per últim, el Museu Palau Solterra, a Torruella de Montgrí (Girona), on s’exposa la col·lecció permanent de fotografia contemporània, a més d’altres exposicions temporals. A tots aquests equipaments s’hi sumarà ara el Castell de Vila-seca, convertint-se en el primer centre on la Fundació vila Casas exposarà en la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: