Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XXIV edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra lliura els seus guardons

Els premiats/des són 'Tito' Figueras (pintura), Diego Herrera (fotografia), Pere Bàguena (escultura) i Marcela Miranda, Balim Ilgi i Leo Martínez (gravat xilogràfic)

Foto de grup dels guanyadors i les guanyadores dels premis amb l'alcalde Eduard Rovira i altres membres de la corporació municipal Foto de grup dels guanyadors i les guanyadores dels premis amb l'alcalde Eduard Rovira i altres membres de la corporació municipal ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 20 Novembre 2022 10:49

El Pati del Castell ha acollit aquest dissabte al vespre l’acte de lliurament de guardons dels XXIV Premis Cultura Vila de Torredembarra, que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 157 treballs entre els quatre premis convocats i aquests han estat els resultats:

XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura

Aquest premi porta el nom de l’artista torrenc Pere Romeu, promotor cultural molt lligat al món artístic modernista i editor de la revista Quatre Gats.

Guanyador: 'La soca peluda' d’Andrés ‘Tito’ Figueras Salvat, de Tarragona.

Andrés ‘Tito’ Figueras Salvat: Pintor. Ha realitzat diverses exposicions en galeries i fires d’art d’Espanya, Europa i els Estats Units i ha estat guardonat amb diversos premis de pintura al llarg de la seva trajectòria de més de 40 anys en el món de l’art.

S’han presentat 18 obres.

El jurat ha estat format pels pintors: Marta Ivern, Joan Ciuró, Aurora Roig, Francesco Volsi i Jordi Roig.

Dotació: 2.500 €.

Patrocinador: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra.

torre Pintura guanyadora 22

XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia

Temàtica vinculada a la fotografia social.

Guanyador: 'Los voluntarios de Irpin-Ucrania' de Diego Herrera Carcedo (Burgos).

Diego Herrera Carcedo és fotoperiodista i captura, principalment, conflictes socials a tot el món. Li encanta copsar moments únics que mostren sentiments, que entusiasmen a qui veu les seves fotografies. Ell sap que l'empatia és una de les característiques més importants per a fer un bon reportatge i quan treballa amb persones vulnerables s'integra i viu com ells perquè li agrada el periodisme per a les persones. Té experiència com a fotògraf en conflictes socials internacionals com Sèrbia, Bòsnia i Grècia i també en notícies d'Espanya.

S’han presentat 12 fotografies.

El jurat ha estat format pels fotògrafs: Imma Font, Lluís Milian, Anna Fusté i Rodrigo Sicilia.

Dotació: 800 €.

Patrocinador: Regidoria d’Acció Social i Igualtats.

Torre Foto guanyadora 22

X Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura

Aquest premi porta el nom de l’escultor torrenc Josep Pujol i Montané.

Guanyador: 'Erosió 11' de Pere Bàguena Matallana, de Premià de Mar

Pere Bàguena Matallana: Després d’anys de formació i treball en escultura, a partir de 2017 troba el seu propi estil escultòric, que culmina amb la seva primera exposició individual.

S’han presentat 9 obres.

El jurat ha estat format per: Mercè Bessó, Fèlix Lozano, Ismael Lozano, Sibil·la Strodthoff i Pere Bruix.

Dotació: 2.000€

Patrocinador: Regidoria de Turisme

Torre Escultura guanyadora 22

VII Premi de Gravat Xilogràfic La Torre de l’Encenall

Aquest premi porta el nom de l’escola de gravat fundada per Antoni Gelabert a Torredembarra l’any 1969 amb la voluntat de difondre la xilografia. La seva petjada va ser molt intensa, per això, i amb la voluntat de reviure aquesta tècnica es va crear aquest premi.

Guanyador de la categoria adult: 'Encuentros Marinos' de Marcela Miranda (Argentina – Itàlia).

Marcela Miranda: Premiada en nombrosos concursos, ha realitzat diverses mostres individuals i col·lectives. Dissenya i grava ex llibris personalitzats.

S’han presentat 85 treballs procedents de països com Mèxic, Argentina, Itàlia, Xina, Kazakhstan, Turquia i Catalunya. Dotació: 1.500 €.

Torre guanyador gravat adult 22

Guanyador de la categoria juvenil: 'Lost Dragon Fly' de Balim Ilgi (Turquia).

Balim Ilgi és estudiant a la Marmara University Abdulkadir Meragi Fine Arts High School.

S’han presentat 19 treballs procedents de Xina, Turquia i Catalunya. Dotació: Material per gravar.

Torre guanyador gravat juvenil 22

Guanyador de la categoria infantil: 'Personatge', de Leo Martínez López, de Torredembarra, alumne del Taller d’Aurora Roig.

S’han presentat 14 treballs tots procedents de Catalunya. Dotació: Material per gravar.

El jurat de totes les categories del Premi de Gravat Xilogràfic ha estat format per: Marià Casas; membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, escultor i gravador; Antoni Gelonch, membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi; Francesc Fontbona., acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. És també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Patrocina: Arxiu Municipal de Torredembarra.

Torre guanyador gravat infantil 22

Les obres presentades en les diferents categories s’exposen a la Sala Lluís d’Icart fins al 30 de desembre. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 a 17 h, excepte els dijous que serà de 10 a 20 h (accés Pati del Castell).

L’acte de lliurament de la XXIV edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra l’ha conduït Neus Pàmies Juárez graduada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona i Grau Professional de Piano al Conservatori de Música de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: