Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tinglado 1 presenta l'exposició 'Intervals' de l’artista Josep Maria Codina

La mostra s'inaugurarà aquest dijous 19 de gener, a les 19h, en un acte obert  al públic en general

La creació pictòrica de la mostra de Josep Maria Codina gira al voltant de la pell humana La creació pictòrica de la mostra de Josep Maria Codina gira al voltant de la pell humana CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Gener 2023 21:46

Aquest dijous 19 de gener, a les 19h, al Tinglado 1 del Moll de Costa s’inaugura una nova exposició sota el títol ‘Intervals’ de l’artista català Josep Maria Codina. Una mostra on la creació pictòrica gira al voltant de la pell humana. Es tracta d’un treball on l’artista ha focalitzat la seva creació al voltant d’una visió molt personal de la pell humana. L’artista mostra un repertori d’orografies i senyals biogràfics de cada individu i, de cada part del cos són transportats a l’obra. L’obra exposada ofereix un recorregut per característiques com el color de la pell, les pigues, o marques que cisellen la vida i el pas del temps; arrugues, cicatrius que esdevenen senyes d’identitat úniques que denoten el que cadascú ha viscut i desenvolupen tota una poètica al voltant del pas del temps.

L’exposició estarà oberta fins al 16 d’abril, de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 19h i, diumenges i festius d’11h a 14h. L'entrada és gratuïta.

Art plàstic català al Tinglado 1

L'exposició de Josep M. Codina, al Tinglado 1 del Moll de Costa, ofereix al públic de Tarragona una sèrie d'obres introspectives que ens revelen un univers ple de poètics misteris que al·ludeixen a la persona, al seu cos, la lluita del fet de viure i l’aflicció que inexorablement comporta. A aquesta cartografia privada de cada ésser humà, l'autor aconsegueix conferir un significat universal, com a metàfora del pas del temps i la vulnerabilitat.

Codina dibuixa tots aquests grafismes que testimonien la vida en un context on també utilitza les diferents qualitats tàctils de la matèria, per tal de crear la  "pell del nostre cos a la pell de la pintura".

El Port de Tarragona convida a la ciutadania per apropar-se al Tinglado 1 i gaudir d’una nova mostra artística que, ben segur, no deixarà indiferent a ningú.

Sobre l’autor

Josep Maria Codina va néixer a Mataró l’any 1958 i va fer la seva primera exposició l’any 1985. Codina va estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques Pau Gargallo de Badalona i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Codina ha compaginat el seu treball artístic amb el disseny i la docència i una llarga trajectòria expositiva de més de 35 anys.

Codina ha desenvolupat a través dels seus quadres tota una poètica entorn del pas del temps, perquè, segons declara el mateix artista ‘és el temps l'insospitat i anònim autor qui al llarg de la nostra vida dibuixa aquests grafismes vitals, signes de vida, empremtes que testimonien la batalla del viure.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: