Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"El Bunker" vol recuperar l’espai públic de Tarragona amb accions artístiques al carrer

El projecte artístic començarà el 17 de març i contempla accions en quatre caps de setmana d’aquest 2023

Presentació del projecte artístic de carrer “El Bunker”, aquest dilluns, al Campus Catalunya de la URV Presentació del projecte artístic de carrer “El Bunker”, aquest dilluns, al Campus Catalunya de la URV URV
Art Abel Casanovas
Dilluns, 20 Febrer 2023 20:34

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Ajuntament de Tarragona han presentat avui el projecte artístic de carrer “El Bunker”, una iniciativa que “obre portes i estableix diàlegs entre els diferents llenguatges artístics”, tal com descriu el director de l’Aula de Teatre, Joan Pascual. Pascual afirma que “la proposta vol ser un espai de reflexió escènica, visual i plàstica que permeti comunicar-nos i estimar-nos a través d’aquestes arts”. En total es contemplen quatre accions durant quatre caps de setmana, coincidint amb els canvis d'estació: 24 i 25 de març; 16 i 17 de juny; 15 i 16 de setembre; i 15 i 16 de desembre.

La presentació també ha comptat amb la presència de la consellera de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV, Jordi Diloli. Per a Solé, “l’espai públic s’ha de reivindicar com a lloc de conquesta” i creu que “l’Ajuntament ha de fer aixopluc a les accions que la Universitat fa fora de la mateixa universitat". Per la seva banda, Dioli diu que “a través de les aules culturals hem de sortir al carrer i fer partícip a la ciutadania de les idees que sorgeixen a la Universitat”.

Activitats prèvies

Abans d’endinsar-se en les accions que vertebren el projecte d’"El Bunker", es contemplen una sèrie d’activitats prèvies i introductòries. Aquesta activitat consisteix en un taller intensiu d’introducció al teatre de carrer i acció escènica, la qual es farà amb l’objectiu que els participants puguin experimentar amb les seves capacitats expressives i creatives.

El taller s’impartirà en quatre sessions gratuïtes els dies 28 de febrer i 7,14 i 21 de març de 18:30 h a 20:30 h al Teatre Auditori Camp de Mart i serà obert a tothom, tot i que les places són limitades i caldrà inscriure’s prèviament a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Pascual celebra amb emoció que a hores d’ara “tenim unes 34 persones apuntades, tot i que encara s’ha de confirmar l’assistència”.

Calendari d’accions

El tret de sortida al projecte “El Bunker” es donarà el proper divendres 17 de març, amb una taula rodona amb anomenada “L’espai públic, una ficció, una realitat” en la que intervindran personalitats implicades en activitats al carrer com Juanjo Pujades, Oriol Grau, Hèctor de la Salud, Xavi González, Farners Rubio, Raquel Méndez i el propi Joan Pasqual. També s’inaugurarà una exposició de Pere Espanyol i Bosch i Marta Grau, aquests actes tindran lloc al Centre Cultural Antic Ajuntament, l’accés serà lliure per a tothom i serà de 18 h a 21 h.

Les quatre accions que componen “El Bunker” es duran a terme en quatre caps de setmana d’aquest 2023, coincidint amb els canvis d’estació de l’any. La primera acció es titula “Teatre i acció de carrer” i tindrà lloc els dies 24 i 25 de març, coincidint amb l’inici de la primavera. La següent proposta del Bunker tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny, de cara a l’estiu, i s’anomena “Teatre, històries i instal·lacions escèniques de carrer”. La tercera actuació coincidirà amb l’arribada de la tardor i les festes de Santa Tecla a Tarragona, els dies 15 i 16 de setembre i serà una “mostra de teatre de carrer i performances. Finalment, el 15 i 16 de desembre, es farà una mostra d’arquitectura i humanisme. L’accés és lliure i gratuït per a tothom.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: