Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Castell de Vila-seca acull la primera exposició d'Agustí Puig al Camp de Tarragona

'La poètica del gest', que es podrà veure del 17 de març al 17 de setembre, aplega una seixantena d'obres de l'artista i dues peces inèdites de gran format

L'artista, Agustí Puig, amb una de les dues obres de gran format inèdites que s'exposen al Castell de Vila-seca L'artista, Agustí Puig, amb una de les dues obres de gran format inèdites que s'exposen al Castell de Vila-seca JOSEP CARTANYÀ
Art Josep Cartanyà
Divendres, 17 Març 2023 13:30

La primera exposició de l'artista sabadellenc Agustí Puig al Camp de Tarragona, 'La poètica del gest', s'inaugurarà aquest divendres 17 de març a la tarda al Castell de Vila-seca i es podrà visitar fins el 17 de setembre. Es tracta d'una exposició de gran envergadura, en el marc del conveni de col·laboració entre la Fundació Vila Casas i l'Ajuntament de Vila-seca, que presenta una seixantena d'obres i que recorre les principals temàtiques de l'autor com el pas del temps, la condició fugaç de l'ésser humà i la constant resistència a l'omissió de la memòria mitjançant la perpetuïtat del gest. 

L'exposició, comissariada per Natàlia Chocarro, recull pintures, xilografies, escultures i ceràmiques -exposades per primer cop en públic-, que corresponen majoritàriament a la darrera etapa de l'obra de Puig. D'aquestes, en destaquen dues obres inèdites de grans dimensions creades ad hoc per al Castell de Vila-seca. Puig presenta un treball en què els colors terrosos, els rogencs, blancs i negres "esdevenen espais de reflexió sobre l'essència de la vida", ha apuntat la comissària en la roda de premsa de presentació. A la mostra es pot apreciar la influència de la transvantguarda en l'artista, el còmic i el disseny gràfic, i com Agustí Puig reivindica les arrels de l'art pop en una producció artística que té l'home i el seu context com a eix del seu treball. Chocarro també ha remarcat "l'energia que desplega l'artista a través de les seves obres".

Per la seva banda, el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras, ha posat en valor l'obra de l'artista en el conjunt del país: "Un dels màxims exponents de la cultura catalana". Alhora, ha recordat la vinculació d'Agustí Puig amb la fundació, -des dels seus inicis-, i la seva projecció internacional, tant a Europa com als Estats Units.

L'artista, Agustí Puig, ha compartit una reflexió: "L'obra que surt de l'estudi, quan la veus exposada, la veus d'una altra manera". Una sensació que també succeeix amb el pas del temps, quan la mateixa obra es veu diferent, o, fins i tot, depenent també de la percepció de la persona que l'aprecia, ha indicat.

obres Agustí Puig Castell de Vila seca

Alguna de les obres d'Agustí Puig exposades al Castell de Vila-seca (Neus Bertola / ACN)

Més de 27.000 visitants en tres anys d'exposicions

La regidora de Cultura de Vila-seca, Manuela Moya, ha aprofitat l'acte de presentació de l'exposició per fer balanç dels primers tres anys d'activitat expositiva al Castell de Vila-seca. Entre el març del 2020 i el març del 2023, un total de 27.388 persones han visitat el Castell. La majoria, el 36,2%, són ciutadans de Vila-seca; el 51,8% d'altres indrets de Catalunya; l'11,8% de la resta de l'Estat espayol; i el 3,8%, d'altres països del món.

Moya també ha remarcat que "una part important de les visites són escolars, -visites educatives-, que mitjançant tallers i altres activitats, és una manera d'apropar les exposicions als estudiants".

Sobre l'exposició, la regidora ha posat en valor el fet d'haver programat tres artistes vius -com Mayte Vieta, Jordi Forès o el mateix Agustí Puig-, ja que ·permet a l'artista dialogar amb l'espai".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: