Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC guanyaria les eleccions amb 34-35 escons, a 8 de JxCat, segons una enquesta d''El Periódico

La majoria absoluta dels partits independentistes podria estar en perill amb entre 66 i 69 diputats

La número dos d'ERC, Marta Rovira, amb Carles Mundó, a l'acte d'Esquerra celebrat dimecres passat a Tarragona, La número dos d'ERC, Marta Rovira, amb Carles Mundó, a l'acte d'Esquerra celebrat dimecres passat a Tarragona, ACN
Catalunya ACN
Divendres, 15 Desembre 2017 07:54

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyaria les eleccions amb una forquilla de 34 a 35 escons segons una enquesta de Gesop per a 'El Periódico'. La mateixa recerca posa de manifest que Junts per Catalunya n'aconseguiria 8 menys, entre 26 i 27. D'aquesta manera, la força encapçalada pel president Carles Puigdemont des de Brussel·les es disputaria el segon lloc del Parlament de Catalunya amb Ciutadans, que segons l'enquesta n'assoliria entre 27 i 28. El Partit dels Socialistes quedaria en quarta posició amb entre 23 i 24 escons, força que seria seguida per Catalunya en Comú amb entre 10 i 11 escons. Els dos llocs finals del Parlament els ocuparien, empatats, el PP i la CUP, tots dos amb entre 6 i 7 escons. Agafant les dues bandes de la forquilla, aquests resultats fan perillar la majoria absoluta dels partits independentistes, ja que sumarien entre 66 i 69 diputats.

L'enquesta també ofereix resultats sobre el vot estimat dels electors per a aquest 21 de desembre. Agafant aquest paràmetre, ERC guanya la cursa amb un 22,2% dels vots, seguida de Ciutadans amb un 21,2% i de Junts per Catalunya amb un 17,9%.

En quarta posició se situaria el PSC amb el 16,9%, i ja a distància Catalunya en Comú, amb un 8,9% dels vots, el PP, amb un 5,6%, i la CUP, amb un 5,5%.

El treball de camp de l'enquesta s'ha fet entre dimarts i dijous amb 800 entrevistes. El nombre d'indecisos ha pujat fins al 27%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: