Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol estudiarà accions legals contra la delegació de vot de Comín

Mariano Rajoy diu que l’episodi dels professors investigats per la Fiscalia és “absolutament lamentable”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, intervé a la convenció del PP sobre el turisme, a Palma el passat 21 d'abril El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, intervé a la convenció del PP sobre el turisme, a Palma el passat 21 d'abril PP
Catalunya ACN
Dimarts, 24 abril 2018 21:04

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha mostrat aquest dimarts la seva oposició a la delegació de vot del diputat d’ERC i conseller destituït Toni Comín. “Estudiarem totes les accions legals per evitar decisions que contradiuen la legalitat" ha afirmat en roda de premsa conjunta amb el primer ministre turc, Binali Yildirim, que ha expressat el seu suport a l’executiu de Rajoy en la defensa de la “integritat territorial” de l’Estat. Segons Rajoy, “nosaltres el primer que demanarem a la Mesa, però no com a govern perquè no tenim competència per fer-ho, és que la seva posició sigui que el senyor Comín no pugui delegat el seu vot, perquè no té cap sentit”, i “a partir d’aquí estudiarem totes les accions legals per evitar que s’adoptin decisions que contradiuen el que estableix la legislació vigent”. Rajoy també ha expressat el seu suport a la Fiscalia en les seves actuacions contra nou professors de Sant Andreu de la Barca, en un episodi, ha dit, “absolutament lamentable”. També ha insistit que el seu executiu “col·laborarà” amb els tribunals espanyols per esclarir si hi va haver malversació en l’1-O.

Segons Rajoy –que ha fet aquestes manifestacions a preguntes de la premsa- en aquests moments “el més important no és el senyor Comín”, sinó “que es recuperi la cordura i la normalitat política, econòmica i social”, perquè “el que estem veient no té cap sentit”.

“El que s’ha de fer és recuperar la normalitat política, econòmica, social, posar en marxa un govern que compleixi la llei i que intenti dialogar”, perquè “Catalunya necessita ja un govern que sigui legal i tingui capacitat i voluntat de dialogar amb tos, i n’hi ha alguns que estem disposats a fer-ho”.

El president espanyol ha fet l’anunci després que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, li hagi exigit que recorri al Tribunal Constitucional (TC) la delegació de vot de Comín. "Espero que Rajoy recorri immediatament al TC aquesta nova presa de pèl", ha assenyalat Rivera en una piulada al seu compte de Twitter. El líder de Cs ha volgut recordar que la delegació de vot és per malaltia o causa major "i no per a qui ha fugit de la Justícia". "Comín no demana delegar el seu vot per malaltia o causa major, sinó per haver fugit de les seves responsabilitat penals davant la Justícia", ha insistit Rivera.

Tot plegat després que la majoria independentista de JxCAT i ERC a la Mesa del Parlament ha aprovat a la reunió d’aquest dimarts acceptar la petició del diputat d’ERC , una decisió que ha generat crítiques per part dels representants populars, de Ciutadans i del PSC, que hi ha votat en contra. La del republicà és la darrera delegació de vot acceptada, després que en el seu dia s’admetessin les dels diputats que estan presos i, darrerament, també la del líder de JxCat, Carles Puigdemont, ara a Alemanya pendent de la seva petició d’extradició per part de l’Estat espanyol. Amb aquesta decisió sobre Comín, la Mesa aplana el camí per a una possible investidura sense la necessitat que la CUP avali el candidat que presentin JxCat i ERC, donat que si Puigdemont i Comín poden votar a través dels seus grups parlamentaris es podria investir un president en segona volta amb el suport dels dos partits independentistes majoritaris i l'abstenció dels anticapitalistes.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions de la mà del primer ministre turc, que ha assegurat –suposadament en referència al País Basc- que els dos estats han hagut de lluitar contra “separatistes terroristes”.

“Tenim un acostament clar (en aquesta qüestió) i donem suport a l’ordre constitucional, la unitat i la integritat territorial” de l’Estat, ha afirmat Yildirim.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: