Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC pregunta a la Comissió Europea si considera que portar elements de color groc "pot constituir un delicte"

Per als republicans, és una manera "pacífica, democràtica i legítima" de mostrar rebuig vers l'actitud "repressiva i antidemocràtica" de l'Estat

Els eurodiputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras han registrat la pregunta a la Comissió Europea Els eurodiputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras han registrat la pregunta a la Comissió Europea CEDIDA
Catalunya ACN
Dimarts, 24 abril 2018 21:07

Els eurodiputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han registrat aquest dimarts a la tarda una pregunta a la Comissió Europea (CE) en la qual es denuncia la confiscació de roba de color groc que van fer agents de la policia espanyola i membres de la seguretat privada de l'Estadi Wanda Metropolitano a seguidors del Barça durant la final de la Copa del Rei de futbol celebrada dissabte passat. Fonts policials han justificat aquesta acció dient que aquest color "podia alterar l'ordre públic i augmentava el risc de violència a l'estadi". Per això els dos eurodiputats pregunten a la CE si considera que la confiscació d'aquests elements de color groc suposa una "violació" dels drets fonamentals i si el fet de vestir d'un determinar color "pot constituir un delicte o s'emmarca dins del dret a la llibertat d'expressió".

Solé ha considerat que "perseguir" el color groc i creure que la roba i els símbols d'aquest color poden ser una amenaça a l'ordre públic són mostres d'una actitud "paranoica més pròpia de règims autoritaris que d'una democràcia europea". Al contrari, els republicans opinen que l'ús d'un determinat color "o fins i tot xiular l'himne espanyol" és una manera "pacífica, democràtica i legítima" de mostrar rebuig vers l'actitud "repressiva i antidemocràtica" de l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: