Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrimadas presiona Rajoy perquè porti al TC el vot delegat de Comín i Puigdemont

Alerta que les cartes que els presos de JxCat han enviat al líder de la formació demostren que "l'únic que vol mantenir el 155 i anar a eleccions és Puigdemont"

La portaveu del grup parlamentàri de C's, Inés Arrimadas, aquest dijous, atenent els mitjans La portaveu del grup parlamentàri de C's, Inés Arrimadas, aquest dijous, atenent els mitjans NORMA VIDAL / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 26 abril 2018 14:52

La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha tornat a exigir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que porti la delegació dels vots dels diputats Toni Comín (ERC) i Carles Puigdemont (JxCat) al Tribunal Constitucional (TC). Arrimadas ho ha dit després d'una visita a l'Hospital de Granollers (Vallès Oriental), on ha advertit que aquesta és l'única forma de "paralitzar" la mesura i evitar "que dos fugits de la justícia segueixin cobrant per no treballar". La líder de C's també s'ha referit a les cartes que els presos de JxCat han fet arribar en els darrers dies a Puigdemont traslladant-li la necessitat que es formi Govern a Catalunya. Segons Arrimadas evidencien que "l'únic que vol que el 155 es mantingui i que hi hagi noves eleccions és Puigdemont" perquè aquest és el seu "modus vivendi". Així, ha considerat que "fins hi tot els seus companys de partit li han hagut de demanar" que aposti per crear un nou executiu.

Inés Arrimadas s'ha mostrat crítica amb el govern espanyol i ha anunciat que C's preguntarà a Mariano Rajoy "com és possible que l'executiu espanyol no presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la delegació del vot dels diputats Toni Comín (ERC) i Carles Puigdemont(JxCat)". La líder de C's ha recordat a Rajoy que el seu govern "és l'únic que pot fer us d'aquest recurs" i ha insistit que aquest mecanisme "paralitzaria" totalment la mesura aprovada per la Mesa del Parlament. "No sabem perquè no volen fer res contra dos fugits de la justícia que estan cobrant un sou públic sense venir a treballar", ha comentat.

Arrimadas també s'ha referit a les cartes que Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn han fet arribar a Carles Puigdemont, transmetent-li la necessitat de formar Govern per evitar la convocatòria de noves eleccions. "Demostren que l'únic que no vol que s'acabi el 155 i governar de veritat és Puigdemont", ha valorat Arrimadas que diu que són una prova que "fins hi tot els seus companys de partit li han de dir que aposti per un nou executiu". La líder de C's ha considerat que Puigdemont "no es vol enfrontar a la realitat" i vol mantenir la situació actual perquè s'ha convertit en el seu "modus vivendi". En aquest sentit ha considerat que el líder de JxCat sap que quan hi hagi un nou president que treballi dins la legalitat per les reals preocupacions dels catalans "ningú s'encordarà d'ell".

Alhora ha indicat que si finalment es convoquen unes noves eleccions serà perquè els partits independentistes "no s'han posat d'acord". Des del seu punt de vista el millor escenari per Catalunya és que es formi un nou executiu que comenci a treballar. "És la por que ells tenen de fer front a la realitat que no és la república inventada on viu Puigdemont, sinó els problemes reals que afecten els ciutadans com els barracons o les llistes d'espera".

Fora de la lògica parlamentària

Arrimadas també ha parlat de la possibilitat que la setmana que ve se celebri un ple del Parlament per aprovar la reforma de la llei de presidència que permetria investir Carles Puigdemont a distància, tal i com ha plantejat JxCat. La líder de C's ha advertit que aquest escenari "no forma part de la lògica parlamentària" i ha reiterat que "no es poden fer lleis amb noms i cognoms". En aquesta línia ha dit que "no hi ha modificació possible que faci que un fugit de la justícia que ha fet un cop contra la democràcia pugui tornar a ser president". Per tot plegat ha demanat "seny" als partits independentistes.

Arrimadas ha recordat que la seva formació ha presentat un recurs al Consell de Garanties estatutàries perquè estan "cansats de veure com Roger Torrent posa el Parlament al servei de fugitius de la justícia".

Aplaudeix la dimissió de Cifuentes

La presidenta del grup parlamentari de C's, ha celebrat que la expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, hagi dimitit del seu càrrec. "Ens podríem haver estalviat molts dies de vergonya perquè hauria d'haver dimitit fa temps i ara la realitat ha caigut pel seu propi pes", ha valorat.

Arrimadas indica que el més "sensat" ara és que el PP posi un candidat que no estigui imputat al capdavant de la comunitat i avisa que "C's sortirà a guanyar les eleccions igual que ho va fer a Catalunya".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: