Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Estat rebaixa la supervisió financera al Govern a la vigilància mensual de les despeses i el control de l'endeutament

La Generalitat podrà tornar a disposar dels diners de la bestreta, que el Ministeri ha gestionat durant vuit mesos per pagar els serveis bàsics

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a la roda de premsa posterior a un Consell de Ministres El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a la roda de premsa posterior a un Consell de Ministres ARXIU / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 15 Mai 2018 14:59

El govern espanyol ha decidit aixecar el gruix de la intervenció econòmica sobre la Generalitat, si bé manté els controls mensuals sobre totes les factures per certificar que no es gasten a finalitats que estiguin fora de la Constitució i seguirà supervisant les noves operacions d'endeutament. Es torna a la situació de control que l'executiu de Mariano Rajoy va imposar a partir del novembre del 2015, tal com han acordat el president espanyol i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i han confirmat fonts del Ministeri d'Hisenda.

Així, després de vuit mesos, la Generalitat podrà tornar a disposar dels diners de la bestreta del finançament. Des del setembre de l'any passat, el Ministeri d'Hisenda retenia aquests diners per pagar directament els serveis bàsics com la sanitat o l'educació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: