Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els partits sobiranistes avisen que la mobilització al carrer seguirà mentre hi hagi "presos polítics" i "exiliats"

Les formacions demanen que s'imposi "el sentit comú" i que es retirin les acusacions "que no se sustenten"

La capçalera de la manifestació per reclamar la lliberta dels presos i exiliats La capçalera de la manifestació per reclamar la lliberta dels presos i exiliats GUILLEM ROSET / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 15 Juliol 2018 01:14

Els partits sobiranistes han cridat aquest dissabte a la mobilització fins a l'alliberament dels líders polítics empresonats i el retorn dels que són a l'estranger. El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha demanat que s'imposi "el sentit comú" i que s'escolti les reivindicacions nacionals. "Tornarem a mobilitzar-nos tant com calgui", ha avisat Pujol. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha reclamat sortir al carrer per no "normalitzar" la situació de "repressió". Vilalta ha celebrat que el relat "fictici" de Llarena "estigui caient" i, en aquest sentit, ha reclamat a la justícia espanyola que "deixi de fer el ridícul acusant de delictes que no existeixen" i que "retiri" les acusacions "desproporcionades sobre els presos i exiliats". En la mateixa línia, la portaveu de CatECP, Elisenda Alamany, ha reiterat la demanda a la Fiscal General de l'Estat de "retirar" unes acusacions de rebel·lió que "no se sustenten". La CUP ha demanat que des del carrer s'"empenti" les institucions a defensar el dret a l'autodeterminació.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha qualificat la manifestació com un dia de "lluita" per reivindicar la llibertat dels "presos polítics" i "exiliats". Sirvent ha exigit que "no s'oblidi" l'objectiu polític pel qual hi ha persones "represaliades", que segons la cupaire, és "la defensa del dret a l'autodeterminació i la independència".

Al seu torn, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha exigit la llibertat dels líders polítics i ha recordat que la justícia alemanya ha constatat "que no existeix la rebel·lió". "Hi ha demòcrates que no poden ser a la presó, sortirem al carrer tantes vegades com faci falta", ha alertat.

Per la seva banda, la portaveu de CatECP, Elisenda Alamany, ha recordat que a la mobilització hi ha assistit persones amb pensaments "diferents" però que "coincideixen" en la idea que la judicialització de la política no ha aportat "res" a Catalunya, només "patiment" i "bloqueig". "Cal construir noves solucions de la mà de les majories plurals que som aquí", ha proposat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: