Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Junta de Portaveus oficialitza la suspensió del ple pel desacord en l'aplicació de la suspensió dels diputats

Tots els grups recolzen la cancel·lació de la sessió excepte Cs i CUP que hi voten en contra

L'hemicicle del Parlament, buit després de decidir-se la suspensió del ple L'hemicicle del Parlament, buit després de decidir-se la suspensió del ple GUILLEM ROSET / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 18 Juliol 2018 13:44

La Junta de Portaveus ha desconvocat formalment el ple del Parlament previst per aquest dimecres i dijous pel desacord entre JxCat i ERC en l'aplicació de la suspensió dels diputats. La sessió s'ha desconvocat amb els vots a favor de tots els grups i els contraris de Cs i CUP. Després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat a la Mesa la suspensió del ple, la Junta de Portaveus s'ha reunit per aprovar la cancel·lació.

La mesura ve provocada pel desacord en l’aplicació de la suspensió de sis diputats, fruit de la interlocutòria dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per als processats per l’1-O. I és que Torrent ha portat a la Mesa la seva proposta per acollir-se a la ‘via Llarena’ i que els sis diputats fossin “substituïts per membres que designessin els seus grups parlamentaris”. Però JxCat pretenia que aquesta mesura s’apliqués a tots excepte al seu líder, Carles Puigdemont, assegurant que la seva situació podia ser diferent fruit de la decisió del tribunal alemany de no extraditar-lo per rebel·lió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: