Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Buch, "convençut" que s'arxivarà la seva investigació per l'1-O perquè "enviar un correu no pot ser delicte

El conseller d'Interior diu que està "tranquil" perquè no es va demanar "que ningú fes res estrany"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en l'atenció als mitjans després de la Junta de Seguretat Local de Vila-seca El conseller d'Interior, Miquel Buch, en l'atenció als mitjans després de la Junta de Seguretat Local de Vila-seca MAR ROVIRA / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 19 Octubre 2018 07:30

El conseller d'Interior, Miquel Buch, està "convençut" que s'arxivarà la seva investigació per l'1-O per desobediència quan presidia l'Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè "enviar un correu no pot ser un delicte penal". Buch, que ha estat citat el 6 de novembre pel TSJC amb Lloveras (AMI) per promoure el referèndum entre els alcaldes, està "tranquil" per la feina feta. "Enviar un correu electrònic on no insultava ningú ni demanava que ningú fes res estrany, tan sols posar locals a disposició, no pot ser constitutiu d'un delicte", ha defensat Buch aquest dijous. La investigació deriva de la querella per desobediència que la fiscalia va presentar al setembre de l'any passat i es tramita al TSJC perquè Buch, com a conseller, és aforat.

Sobre la convocatòria que els CDRs han fet per divendres al vespre davant de diverses seus d'ERC i PDeCAT d'arreu del país, Buch ha afirmat que es pot "estar la mar de tranquils" si és una convocatòria "normal, com ha passat fins als darrers anys". En canvi, el conseller apunta que els problemes amb les protestes arriben quan apareixen "gent amb la cara tapada que vol provocar aldarulls i van a cometre actes violents contra agents dels Mossos o gent que pensa diferent". "Aquí és quan la policia ha d'actuar", ha defensat.

L'endemà de comparèixer a la comissió parlamentària d'Interior per l'actuació dels Mossos, Buch ha defensat de nou davant dels mitjans el dispositiu, que va ser "ajustat", davant les concentracions del 29-S i de l'1-O. En la mateixa línia ha insistit que l'actitud no va ser "pacífica", sinó "violenta" i ha limitat aquesta manera d'actuar a "una minoria".

Junta Local de Seguretat a Vila-seca

El conseller d'Interior ha fet aquestes declaracions des de Vila-seca, on ha participat en la Junta Local de Seguretat del municipi i s'ha reunit amb l'alcalde, Josep Poblet, i els màxims responsables dels cossos de seguretat i emergències, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Portuària i Guàrdia Civil. La sessió ha servit per analitzar l'estat i les problemàtiques en matèria de seguretat del municipi i s'ha aprovat el Pla Local de Seguretat pels anys 2019-2022. Els fets delictius no despunten respecte a la resta del país i, en algunes dades, Vila-seca es troba per sota de les dades delinqüencials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: