Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Plataforma per la Llengua demana explicacions al PSC pel no del PSOE a demanar l'ús del català al Parlament Europeu

Antonio Tajani s'havia compromès a permetre la llengua sempre i quan ho sol·licités el govern espanyol

Imatge d'arxiu de l'eurodiputat del PSC Javi López, que va donar suport, juntament amb altres eurodiputats catalans, a l'ús del català al Parlament Europeu Imatge d'arxiu de l'eurodiputat del PSC Javi López, que va donar suport, juntament amb altres eurodiputats catalans, a l'ús del català al Parlament Europeu ARXIU / MARIA BELMEZ / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 19 Octubre 2018 07:34

La Plataforma per la Llengua ha demanat explicacions al PSC després que el PSOE no hagi sol·licitat l'ús del català al Parlament Europeu. L'eurodiputat del PSC, Javi López, juntament amb altres eurodiputats catalans, va aconseguir el compromís del president de la institució europea, Antonio Tajani, d'acceptar l'ús del català a l'eurocambra si Espanya ho demanava, fet que no s'ha produït.

Ara l'entitat acusa el govern espanyol de "tornar a buscar excuses" per "evitar" que els eurodiputats i els ciutadans catalanoparlants puguin emprar la seva llengua davant el Parlament Europeu. A més considera "supremacisme lingüístic" la resposta del govern espanyol, que, indica, ha recordat que segons l'article 3 de la Constitució espanyola el castellà és l'única llengua oficial de l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: