Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrimadas acusa Iceta de ser el "blanquejador" de Torra i d'ajudar-lo a "buidar de contingut" el Parlament

La líder de Cs troba una "vergonya" i un "error" que el bipartidisme i Podem es reparteixin les cadires del poder judicial com un "pastís"

La líder de Cs, Inés Arrimadas, en la roda de premsa des de la sala de premsa del Parlament, el 16 de novembre La líder de Cs, Inés Arrimadas, en la roda de premsa des de la sala de premsa del Parlament, el 16 de novembre MARTA SIERRA / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 16 Novembre 2018 14:57

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de fer de "blanquejador" del president de la Generalitat, Quim Torra, i d'ajudar-lo a "buidar de contingut" el Parlament. En roda de premsa des de la cambra catalana, Arrimadas ha afirmat que "mai" acceptarà que es facin reunions fora del Parlament en substitució de l'actuació que, segons ella, hauria de tenir el president de la Generalitat a la cambra. D'aquesta manera s'ha referit a l'Espai de Diàleg que Torra ha convocat per aquesta tarda al Palau de la Generalitat, on no aniran Cs, PPC i la CUP. D'altra banda, ha qualificat de "vergonya" i "error" que el bipartidisme i Podem es reparteixin el poder judicial com un "pastís" i no ha volgut entrar en comentar noms.

Arrimadas denuncia una "estratègia organitzada" per "buidar de contingut" el Parlament i canviar els debats públics per debats tancats en despatxos perquè els catalans no sàpiguen de què es parla. "Diàleg, sí, al Parlament, donant la cara i responent de manera individualitzada", ha reiterat per després recordar que la Junta de Portaveus va rebutjar la seva petició de celebrar un ple al Parlament en substitució de la reunió d'aquesta tarda.

Preguntada per les paraules del líder del PSC, Miquel Iceta, que aquest dijous va carregar contra els grups que no aniran a la reunió amb l'argument que no es pot demanar diàleg si després no s'exerceix, Arrimadas no s'ha mostrat sorpresa pel fet que Iceta faci de "blanquejador" de Torra tenint en compte que el govern de Sánchez depèn del president de la Generalitat. "Per tant, ha de blanquejar la situació i dir que la culpa és de Cs", ha afegit.

Arrimadas també s'ha dirigit a Torra per dir-li que no accepta lliçons de diàleg de qui es nega a dialogar al Parlament com, segons ha dit, estableix el Parlament. Amb aquestes paraules, ha retret al president de la Generalitat que no respongués els grups i delegués en el vicepresident, Pere Aragonès, en la seva compareixença davant del ple i l'ha instat a "donar la cara". Segons la cap de l'oposició, qui pot canviar la situació és el propi Torra perquè si es vol amagar els seus grups trobaran "qualsevol excusa" perquè no se celebri el ple.

Creixement del "conflicte al carrer" i estratègia per "atacar" servidors públics

La líder de Cs ha replicat al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que es refereixi com a "cas aïllat" a les pintades a la casa del jutge Pablo Llarena de Sant Cugat i ha assegurat que hi ha una "estratègia organitzada i de por per atacar els servidors públics". Segons la líder de Cs, el jutge ha rebut dos "atacs" a casa seva, s'ha fet pública informació sobre la seva dona i ha patit un 'escarni' quan estava dinant amb la seva família. Així mateix, ha afegit que s'ha atacat per quarta vegada aquest any una comissaria de la policia espanyola a Terrassa.

Per tot plegat, Arrimadas considera que comença a créixer el "conflicte" al carrer i ha demanat a Torra que rectifiqui i deixi de dir als CDR que apretin. "No han d'apretar, sinó que han d'aturar els actes violents", ha afegit.

Preguntada pel fet que l'exconsellera del tripartit Mar Serna es perfili com a nova vocal del CGPJ, Arrimadas ha respost que no vol valorar noms concrets i ha denunciat el "joc polític" per repartir-se les cadires. Es tracta, segons la líder de Cs, d'un "error absolut" i una "vergonya" que en un moment com l'actual de distància entre ciutadania i la justícia, el bipartidisme i Podem es reparteixin les cadires com un pastís.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: