Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra assegura que no hi ha "alternatives" a fer efectiva la República: "no ens valen ni molles ni pans"

El president de la Generalitat situa les eleccions municipals com un pas "essencial" per impulsar la independència

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la intervenció a l'assemblea de l'ACM El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la intervenció a l'assemblea de l'ACM GUILLEM ROSET / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 18 Novembre 2018 00:33

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que no hi ha "alternatives" i que cal "avançar" en fer efectiva la República. Durant la cloenda de la vintena assemblea de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a Sant Celoni (Vallès Oriental) i després de l'Espai de diàleg d'aquest divendres, Torra ha afirmat que en haver estat "tant a prop" de la llibertat ara no "ens podem acontentar amb un 24% o un 72,5% de llibertat" perquè "ja no ens valen molles ni pans, sinó que volem el forn sencer". En aquest sentit, el cap de l'executiu ha situat les properes eleccions municipals com un pas "essencial" per fer efectiva la República i ha donat el seu suport als "alcaldes del primer d'octubre" per guanyar els comicis.

El president ha començat la seva intervenció agraint als alcaldes i alcaldesses haver "estat al costat" de les institucions catalanes. Així, s'ha mostrat convençut que hi "tornaran a ser" en cas que sigui necessari. "Us vull donar les gràcies per ser els alcaldes del primer d'octubre. Sou i sereu els batlles de la llibertat, la millor garantia per culminar el repte que tenim de fer efectiva la República", ha constatat.

Tot seguit, Torra ha parlat dels que, al seu entendre, són els tres grans consensos del país: els valors republicans, la no tolerància a la repressió i a la judicialització contra decisions polítiques "defensades sense violència" i l'exercici del dret a l'autodeterminació. En aquest punt, ha fet una crida a deixar de banda les "discrepàncies" i a vetllar pel "prestigi" de les institucions catalanes i del món local.

Una vegada més, Torra ha lamentat la "persecució" dels exconsellers del govern Puigdemont i ha agraït que des de l'ACM i el món local s'hagi contribuït a "obrir les vies" del procés amb les primeres consultes d'independència. "Vau entendre que al poble se li havia de donar la veu. Gràcies pels coratges, la passió i els somnis", ha conclòs. "Ara us necessitem un altre cop al costat de la llibertat, per fer efectiva de República catalana per a tothom", ha afegit.

Per la seva banda, el president de l'Associació Catalana de Muncipis, David Saloni, ha explicat que a l'assemblea s'ha parlat de la llei de territori, del decret menjador, de les escoles bressol i els pagaments de 0 a 3 anys, del pla d'inversions pel món local, dels menors no acompanyats i d'altres qüestions que els "afecten dia a dia". Per això, ha dit que des de l'ACM es volen buscar "comuns denominadors" entre ajuntaments per posar temes de l'agenda local damunt la taula.

Per això, ha demanat al president Torra que cal que el Parlament aprovi uns pressupostos catalans per aquest 2019. Uns números que per Saloni han de donar resposta a les necessitats dels consistoris. "L'agenda nacional i l'agenda social són la mateixa cara de la moneda. És important tenir un Govern i un Parlament alliberats perquè puguin fer polítiques per transformar la vida dels ciutadans", ha expressat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: