Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parlament engega la reforma del reglament amb discrepàncies entre els grups per a una investidura a distància

JxCat apel·la al "respecte a la sobirania" del Parlament, ERC rebutja "pressuposar d'antuvi" el contingut de la ponència i l'oposició es desmarca de la via telèmatica

Sessió constitutiva de la Comissió del Reglament del Parlament, el 19 de novembre de 2018 Sessió constitutiva de la Comissió del Reglament del Parlament, el 19 de novembre de 2018 CAROLA LÓPEZ / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 20 Novembre 2018 07:44

El Parlament ha constituït aquest dilluns la comissió del reglament que preveu reformar les normes de la cambra, a petició de JxCat, amb una possible investidura a distància sobre la taula. Però les discrepàncies entre els grups parlamentaris en aquest sentit s'han fet evidents a la sessió d'aquesta tarda. El diputat de JxCat Albert Batet ha apel·lat al "respecte democràtic, a la sobirania del Parlament" i als resultats electorals del 21-D com a objectius per impulsar la comissió.

El diputat republicà Gerard Gómez del Moral ha evitat "pressuposar d'antuvi" el contingut de la ponència i ha fixat "com a mínim" sis eixos prioritaris, entre els quals la "modernització" del reglament. Els grups de l'oposició, que volen aprofitar la ponència per introduir-hi canvis en aspectes com la feminització, s'han mostrat contraris, amb arguments diferents, al debat sobre la investidura a distància.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: